HTC pregăteşte şi o variantă Plus pentru seria One M9

27.01.2015
HTC pregăteşte şi o variantă Plus pentru seria One M9

HTC pare să pregătească o conferinţă de presă plină cu anunţuri şi dezvăluiri la Mobile World Congress 2015. Pe lângă noul HTC One M9, telefonul cu numele de cod „Hima”, compania taiwaneză pare să pregătească şi un alt model din aceeaşi serie sub forma lui „Hima_Plus” sau One M9 Plus. Deşi diferenţele vor fi evidente încă de la prima vedere, modelul Plus fiind vizibil mai mare, se pare că acesta va primi şi funcţii exclusive, care nu se vor găsi pe noul M9 standard.

HTC One M9 Plus pare să fie răspunsul la phablet-uri precum iPhone 6 Plus sau Samsung Galaxy Note 4 şi vine cu o serie de caracteristici care să îl scoată în evidenţă faţă de acestea. Chiar dacă sistemul Duo Camera, care a debutat pe One M8, a dispărut de pe modelul M9 normal, acesta se regăseşte pe M9 Plus. Zvonurile spun că senzorul foto principal de pe noul phablet HTC va fi realizat de Sony şi va capta imagini la 20.7 megapixeli. Probabil că funcţionalitatea camerei va fi asemănătoare cu ceea ce am întâlnit deja pe smartphone-ul companiei de anul trecut.

De asemenea, poate fi observat în partea de jos un element nou pentru seria de smartphone-uri One. Este vorba despre un buton Home fizic. Deşi acesta este nou, funcţionalitatea pe care o adaugă nu va uimi pe nimeni. Pe lângă întrebuinţarea sa evidentă, care întoarce utilizatorul la ecranul de pornire, acesta are şi un senzor de amprentă integrat. Curios este faptul că HTC nu a optat pentru un senzor asemănător cu cel de pe HTC One Max, pe spatele terminalului. Mai mult, forma alungită a butonului sugerează că va fi nevoie de o glizare verticală pe suprafaţa sa, asemeni telefoanelor de la Samsung.

Cu toate că M9 Plus pare să fie un smartphone mai mare decât M9 standard, sursele imaginilor spun că HTC nu va încerca să vândă acest model sub categoria phablet. Se pare că taiwanezii vor dori să prezinte modelul Plus ca o versiune cu funcţionalitate extra faţă de modelul de bază, care va fi cu siguranţă mult mai popular. Probabil că vom afla specificaţiile finale ale lui M9 Plus, cât şi preţul său în câteva săptămâni, când probabil va fi dezvăluit în mod oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult