HTC va lansa un nou smartphone săptămâna viitoare

07.06.2019
HTC va lansa un nou smartphone săptămâna viitoare

HTC, prima companie care a lansat un dispozitiv cu Android pe piaţă în 2008, a ajuns 11 ani mai tărziu să fie aproape complet absentă de pe piaţa de smartphone-uri. În ciuda faptului că producţia de dispozitive pare să fi scăzut vertiginos, compania nu renunţă încă la această gamă de produse. Săptămâna viitoare, HTC va prezenta un nou smartphone, probabil un nou model din gama U, însă zvonurile spun că nu va fi vorba despre un flagship, ci mai degrabă despre un mid-range performant.

Compania a dezvăluit că marţi, 11 iunie,  va lansa un nou smartphone. Fără să avem alte detalii la îndemână, este greu să intuim exact ce va prezenta HTC, însă avem câteva idei, întrucât în ultimele câteva luni au apărut în bazele de date Geekbench câteva dispozitive produse de companie. Nu este clar dacă toate vor ajunge pe piaţă sau numai unul, însă un lucru este aproape sigur: HTC nu are momentan în producţie un dispozitiv din gama high-end.

Cel mai recent model care a apărut pe internet era 2Q7A100, un dispozitiv HTC echipat cu un chipset Snapdragon 710, 6 GB memorie RAM, un ecran Full HD+ de 6” şi un acumulator de 3,930 mAh. Acesta venea echipat cu Android 9.0 Pie. Un astfel de dispozitiv ar fi în ton cu tendinţele pieţei, care începe să se concentreze mai degrabă pe smartphone-uri de medie, cu preţuri între 350 şi 600 de euro. După lansarea lui Pixel 3a, care pare a fi un succes pentru Google, probabil că şi HTC ar dori să revină pe acest segment de piaţă.

Acesta ar putea fi singurul smartphone „tradiţional” pe care HTC îl va lansa anul acesta, însă zvonurile vorbesc şi despre un nou dispozitiv din gama Exodus, orientat către utilizatorii de criptomonede. Acesta ar putea fi lansat cândva spre sfârşitul anului.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult