HTC Wildfire E2 intră la vânzare neanunțat, prețul foarte mic urmând să țină loc și de reclamă

07.08.2020
HTC Wildfire E2 intră la vânzare neanunțat, prețul foarte mic urmând să țină loc și de reclamă

Menționat luna trecută în catalogul Google Play Console, în care Google listează toate dispozitivele care primesc certificare Android, HTC Wildfire E2 pare că a avut o lansare „pe ușa din dos”, telefonul cu preț entry-level intrând la vânzare într-o singură piață de desfacere.

Având în vedere interdicțiile privind organizarea evenimentelor cu număr mare de participanți, este oarecum de înțeles că HTC a renunțat la evenimentul de lansare formal, însă producătorul putea face măcar un anunț online. Poate că prețul de numai 100 euro cerut pentru modelul HTC Wildfire E2 este prea mic pentru a justifica chiar și acest efort, sau faptul că debutul are loc în magazinele din Rusia este o explicație în sine.

HTC Wildfire E2, un efort de supraviețuire pentru cândva impunătorul brand smartphone

Deocamdată, fără vestea unei lansări pe teritoriul UE, HTC Wildfire E2 apare cu o listă rezonabilă de specificații, având în vedere prețul cerut. Astfel, nostalgicii brandului HTC pot pune mâna pe un telefon cu ecran HD+ de 6.22 inch, motorizat de chipsetul MediaTekP22. Pentru cine mai ține evidența, acesta este un chipset pe 12nm lansat în anul 2018. Modelul dispune de procesor octa-core cu frecvența de 2.0GHz (nuclee Cortex-A53), Wi-Fi AC, Bluetooth 5.0 și 4G. Oarecum, în pas cu vremurile, Wildfire E2 vine ajutat cu 4GB memorie RAM și acumulator de 4000mAh, mai mult decât suficient pentru hardware-ul folosit.

Din păcate, prezența portului USB-C nu semnalează și prezența funcție de încărcare rapidă. În rest, HTC Wildfire E2 este livrat cu versiunea Android 10 și este relativ suplu – 8.95 mm, construcția din plastic având și avantajul unei greutăți de 173.5 grame.

Lista dotărilor este completată cu o cameră foto principală de 16MP+2MP, respectiv cameră frontală de 8MP, acomodată prin decuparea ecranului după modelul „picătură”.

Cu design mai degrabă învechit, HTC Wildfire E2 lasă o ramă destul de lată la partea de jos a ecranului și vine cu un model texturat la partea din spate. Senzorul de amprente lăsat în spatele ecranului nu este neapărat un dezavantaj, însă finisajul din policarbonat nu va rezista prea bine uzurii de zi-cu-zi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult