Huawei a anunţat Kirin 620: un procesor octa-core pe 64 de biţi pentru gama mid-range

04.12.2014
Huawei a anunţat Kirin 620: un procesor octa-core pe 64 de biţi pentru gama mid-range

Cunoscută multă vreme pentru modem-urile 3G şi telefoanele livrate în regim OEM, compania Huawei a început să ţintească tot mai sus şi a ocupat până nu demult şi un loc în topul celor mai importanţi cinci producători de smartphone-uri. La fel ca toate celelalte companii chineze, Huawei încearcă să se impună prin preţurile ceva mai reduse, iar cheia unei astfel de strategii este şi dezvoltarea internă a câtor mai multe componente hardware.

Huawei a folosit de multe ori procesoarele fabricate de Qualcomm, însă a încercat în paralel să-şi dezvolte şi propriile soluţii hardware. Fabricate de către subsidiara HiSilicon, primele procesoare nu au impresionat deoarece erau fie cam anemice din punct de vedere al performanţei, fie cam ineficiente energetic, fie ambele la un loc. După neconvingătoarele K3V1, K3V2 şi Kirin 910, Huawei a lansat modelul Kirin 920, iar acesta s-a dovedit a fi un produs cu o putere hardware şi o eficienţă energetică la nivelul pretenţiilor actuale.

După ce şi-a completat gama de procesoare de vârf, Huawei a anunţat lansarea unui model din gama intermediară care este menit să concureze cu soluţia Snapdragon 410 de la Qualcomm. Fabricat într-un proces tehnologic pe 28 de nanometri, noul procesor Kirin 620 este o soluţie integrată pe 64 de biţi care oferă opt nuclee ARM Cortex-A53 tactate la o frecvenţă de 1,2 GHz. Nucleul grafic este un ARM Mali-450 MP4, o soluţie pe care am mai văzut-o implementată pe Kirin 910 şi care s-a dovedit suficient de performantă pentru a se putea lupta cu faimosul Adreno 320 din Snapdragon 600.

HiSilicon Kirin 620 mai include un procesor de imagine capabil să controleze un senzor cu rezoluţia de 13 MP, un modem 2G/3G/4G (LTE Cat 4), compatibilitate VoLTE şi o interfaţă cu memoria DDR3. Noua soluţie Huawei este aptă pentru implementarea în telefoane, tablete şi alte echipamente care au nevoie de putere de procesare şi conectivitate extinsă. În acest moment, Huawei nu a dezvăluit când vom vedea şi primul produs bazat pe acest nou procesor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News