Huawei a anunţat puternicul procesor Kirin920, iar Mulan ar putea fi primul telefon care-l va folosi

06.06.2014
Huawei a anunţat puternicul procesor Kirin920, iar Mulan ar putea fi primul telefon care-l va folosi

Huawei a prezentat noul său vârf de gamă Ascend P7 acum o lună, acesta urmând să ajungă pe piaţă în curând, însă chinezii pregătesc deja un nou model din gama Ascend. Acesta nu va fi la fel de impresionant vizual şi constructiv ca modelele Ascend P, dar va aduce actualizarea hardware a platformei HiSilicon pe care o aşteptăm de multă vreme.

Conform unor informaţii şi imagini neoficiale, viitorul terminal are numele de cod Mulan şi va folosi o carcasă subţire din material plastic, la fel ca precedentele modele Ascend P1 şi Ascend P2. Dacă banalele imagini care înfăţişează doar profilul viitorului telefon nu ne spun prea multe, actualizarea platformei hardware HiSilicon este o noutate mult mai interesantă.

Compania Huawei a folosit de-a lungul timpului procesoare de la diverşi producători, cum ar fi Qualcomm sau Texas Instrument, însă producătorul pare să prefere în ultima vreme soluţiile fabricate de propria subsidiară HiSilicon. Integrate în modele precum Ascend P6, Ascend P7 sau Ascend Mate, acestea nu s-au dovedit a fi prea impresionante din punct de vedere hardware, iar actualizarea hardware bazată pe arhitectura big.LITTLE care este zvonită de aproape un an a tot întârziat să se materializeze.

Conform unor rezultate apărute în baza de date a cunoscutului test AnTuTu, se pare că Huawei Mulan va folosi procesorul HiSilicon Kirin920, o soluţie cu opt nuclee bazată pe arhitectura ARM big.LITTLE care a fost anunţată astăzi.

Noua soluţie integrată Kirin920 foloseşte puternicul procesor grafic Mali-T624 MP4 de la ARM şi oferă patru nuclee ARM Cortex-A15 cu o frecvenţă de 1,7 – 2.0 GHz şi patru nuclee ARM Cortex-A7 cu o frecvenţă de 1,3 – 1,6 GHz. Producătorul afirmă că noul său procesor este mai puternic decât celebrul Snapdragon 801 de la Qualcomm, iar rezultatele AnTuTu par să confirme că acestea nu sunt doar vorbe în vânt.

Fabricat într-un proces pe 28 de nanometri, acest procesor va include şi un modem LTE Cat 6 cu Carrier Aggregation şi rate de transfer maxime de 300 Mbps, făcând-l astfel o platformă integrată modernă şi puternică. Huawei a anunţat că noul Kirin920 va include un etaj audio de înaltă fidelitate şi un decodor video 4K.

În acest moment nu există informaţii despre posibila dată de lansare a terminalului cu nume de cod Mulan.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News