Huawei anunţă EMUI 10. Când se lansează şi pe ce modele de telefoane

09.08.2019
Huawei anunţă EMUI 10. Când se lansează şi pe ce modele de telefoane

Huawei a dezvăluit în cadrul conferinţei sale pentru dezvoltatori software care are loc zilele acestea în China că EMUI 10 va fi lansat foarte curând. Noua versiune software pe care compania o dezvoltă va primi de asemenea o versiune beta, care va putea fi testată pe dispozitivele performante ale companiei, pentru început în China. În teorie, EMUI 10 ar trebui să fie bazat pe Android 10 Q şi ar trebui să îmbunătăţească câteva aspecte ale interfeţei şi funcţionalităţii dispozitivelor mobile Huawei.

Ce aduce EMUI 10 nou?

Deşi nu a vorbit foarte mult despre modificările pe care EMUI 10 le aduce, Huawei a menţionat că noul software va aduce un „dark mode” îmbuntătăţit cu API-uri dedicate dezvoltatorilor pentru a integra aplicaţiile mai bine în design-ul interfeţei şi interoperabilitate îmbunătăţită între dispozitive. Aici este probabil vorba despre modul în care acestea comunică între diferite sisteme de operare, fiind deja posibil transferul de fişiere prin atingere între smartphone-uri şi laptop-uri Huawei cu Windows.

Tot aici ar mai putea apărea şi primele indicii despre comunciarea între EMUI şi HarmonyOS, care ar trebui să apară în toamna acestui an pe o plajă largă de dispozitive. Din păcate, Huawei nu a detaliat ce implică această funcţionalitate „cross-device”.

Când se lansează şi pe care telefoane Huawei?

Primii care vor avea acces la EMUI 10 beta vor fi utilizatorii de dispozitive Huawei P30 din gama superioară, adică P30 şi P30 Pro. Pentru acest model, actualul flagship al companiei, lansarea variantei de teste este programată pentru data de 8 septembrie. Această dată este stabilită pentru China şi nu avem momentan detalii despre o posibilă lansare în variantă beta în Europa.

Următorii utilizatori confirmaţi pentru acces la EMUI 10 beta sunt utilizatorii dispozitivelor Mate 20. Vorbim aici despre Huawei Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X şi Mate 20 RS, care vor putea testa EMUI 10 înainte de lansare. Pentru aceste dispozitive nu a fost încă făcut un anunţ oficial legat de dată, dar probabil că va veni la scurt timp după ce se lansează pe P30.

Probabil că lansarea versiunii finale va avea loc în luna octombrie, alături de noua serie Huawei Mate 30, care ar trebui să aibă noul sistem de operare EMUI 10 pre-instalat din fabrică. Din păcate însă, nu ştim dacă Huawei va reuşi să îşi păstreze licenţa pentru Android până atunci.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult