Huawei anunță lansarea seriei Mate 50 în Europa. România primește doar modelul Mate 50 Pro

27.09.2022
Huawei anunță lansarea seriei Mate 50 în Europa. România primește doar modelul Mate 50 Pro

Huawei a anunțat oficial lansarea seriei Huawei Mate 50 în Europa. În România, doar modelul Huawei Mate 50 Pro va fi lansat oficial pentru început, în două variante. Una „standard”, cu spate din sticlă, și una mai specială cu spate din piele vegană de culoare portocalie. Deși încă nu avem prețuri oficiale pentru noile telefoane, și nici o dată de lansare concretă, Mate 50 Pro va ajunge în magazinele autohtone în viitorul foarte apropiat.

Mate 50 Pro se lansează și în Europa cu o configurație similară cu cea din China

În materie de specificații hardware, Mate 50 Pro din Europa este similar cu cel din China. Vorbim despre aceeași configurație bazată pe Snapdragon 8 Gen 1 cu modem 4G, 8 GB memorie RAM, 256 sau 512 GB stocare internă și un acumulator de 4700 mAh. Încărcarea se face la 66W pe fir și 50W wireless, și există și încărcare wireless în sens invers pentru accesorii precum căști sau smartwatch-uri.

Mate 50 Pro front

Ecranul lui Mate 50 Pro este însă unul cam… neobișnuit pentru 2022. Asta pentru că deși are diagonală de 6,74” și rezoluție 2.616 x 1.212 pixeli, acesta vine în partea de sus cu un decupaj de tip „notch”. Acesta nu este foarte diferit față de ceea ce folosea Apple până în prezent, însă, la fel ca în cazul iPhone, are și un scop bine definit. Mate 50 Pro este singurul telefon cu Android care încă folosește un sistem de recunoaștere facială avansat, cu scanare 3D a feței. Desigur, există și un senzor de amprentă optic sub ecran, pentru cei care își doresc asta.

Mai interesant este faptul că Huawei folosește sticlă Kunlun Glass, nu Gorilla de la Corning, de origine americană. De asemenea, rezistența la apă este la standardul IP68, dar la adâncime de 6 metri, nu 1,5 metri, așa cum este prezent standardul pe alte telefoane din piață.

Mate 50 Pro side

Camera foto nu mai are branding Leica, dar beneficiază de un nou sistem numit XMAGE

Camera foto principală folosește un sistem numit XMAGE care permite o diafragmă variabilă între f/1.4 și f/4.0 cu zece trepte intermediare. Senzorul de 50 megapixeli beneficiază și de stabilizare pe obiectiv, dar și de focalizare laser. Acesta este alăturat unui zoom optic de 3,5x cu rezoluție de 64 megapixeli, de asemenea stabilizat, și unui senzor de 13 megapixeli cu obiectiv ultrawide. Camera frontală este una relativ „banală” de 13 megapixeli.

La fel ca Apple, și Huawei limitează filmarea la 4K la 60 de cadre pe secundă, chiar dacă alți producători din piață au deja de câțiva ani filmare 8K sau 4K la 120 FPS.

Mate 50 Pro camera

Din păcate, nu știm prețurile concrete pentru Europa sau România. Ne așteptăm însă la prețuri semnificativ mai mari de 1.000 de euro, undeva în zona de preț la care au intrat în ofertă și iPhone 14 Pro sau Galaxy S22 Ultra.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult