Huawei anunță Mate X3, un telefon pe format „Fold”, cu rezistență la apă și corp foarte compact

23.03.2023
Huawei anunță Mate X3, un telefon pe format „Fold”, cu rezistență la apă și corp foarte compact

Seria P60 nu a fost singura care a primit o nouă generație în cadrul evenimentului Huawei din China de astăzi. Gama de pliabile a companiei, Mate X, a primit un nou membru, care ar putea fi unul dintre cele mai bine dotate dispozitive de acest gen din piață. Huawei Mate X3 vine cu îmbunătățiri majore față de modelul X2, dar și față de concurență, cu un design mai ușor și mai subțire, camere performante și rezistență la apă.

Huawei Mate X3 ajunge din urmă Fold-ul Samsung și îl întrece la anumite capitole

Huawei Mate X3 este un pliabil pe stilul „Fold”, popularizat de Samsung, nu un continuator al seriei Mate X/Xs, cu ecran pliabil la exterior. Astfel, acesta vine echipat cu două ecrane. Unul exterior de 6,4” cu rezoluție FullHD+ și refresh rate variabil la 120 Hz (LTPO), alături de un ecran intern de 7,85” cu rezoluție 2.496 x 2.224 pixeli la 120 Hz (LTPO). Până aici, avem specificații destul de standard pentru un pliabil de acest gen, comparabil cu ceea ce oferă Galaxy Z Fold4. Acest model nu are însă o cameră sub ecran, ci vine cu un ecran perforat în colțul din dreapta-sus.

Mate X3 de la Huawei este însă mult mai ușor decât concurența, la doar 239 de grame, aproape la fel de greu precum Galaxy S23 Ultra. De asemenea, atunci când este deschis complet, măsoară doar 5,3mm în grosime. Asfel, pliat are 10,6mm adică puțin peste un telefon „tradițional”.

Huawei-Mate-X3-official

Sub această carcasă subțire avem de a face cu un chipset Snapdragon 8+ Gen 1 cu modem 4G, 256, 512 sau 1 TB stocare și o baterie de 4.800 mAh cu încărcare rapidă la 66W pe fir sau 50W wireless. Un punct pe care Huawei și Samsung par să pluseze cu pliabilele, și la care restul industriei încă este în urmă, este rezistența la apă. Mate X3 este rezistent la apă la standardul IPX8, adică poate fi scufundat în apă la fel ca telefoanele premium obișnuite. Acel „X” sugerează însă că nu există o protecție la praf.

Noua balama permite oprirea în oricare poziție, iar telefonul include funcții „Flex-Mode” în aplicațiile integrate. Nu este clar câte alte aplicații vor oferi suport pentru aceste moduri pe HarmonyOS.

Camerele foto ar putea fi cele mai bune de pe un pliabil de până acum

La capitolul camere, avem de a face cu o insulă proeminentă pe partea exterioară din spate, cu o cameră principală de 50 megapixeli cu senzor RYYB și stabilizare optică, o cameră ultrawide de 13 megapixeli cu funcție macro, și un zoom periscopic 5X, pentru prima dată pe un pliabil. Camerele frontale au ambele 8 megapixeli și nu par să fi primit o atenție prea mare din partea compainiei. Probabil pentru că pe pliabile este oricum ușor să faci selfie-uri cu cele mai bune camere ale telefonului.

Și acest model include conectivitate la stateliții Beidou, deci probabil că doar în China. Așa cum era de așteptat, senzorul de amprentă este poziționat pe laterală, iar un senzor infraroșu e află în partea de sus a telefonului.

În China, telefonul se lansează la un preț imens, de 12.999 yuan, echivalent cu 1.750 euro. Modelele anterioare ale seriilor pliabile Mate X de la Huawei au fost lansate anterior la prețuri de aproximativ 2.000 euro în Europa. Și acest model va primi informații oficiale pe 9 mai din partea Huawei Europa, inclusiv un preț oficial și o dată de lansare.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult