Huawei anunță P50 Pocket, telefonul pliabil menit să încapă în orice buzunar

14.12.2021
Huawei anunță P50 Pocket, telefonul pliabil menit să încapă în orice buzunar

Huawei a confirmat cu o postare pe rețeaua de socializare Webo lansarea unui nou telefon pliabil, pe 23 decembrie. Huawei P50 Pocket ar putea fi un rival pentru Samsung Galaxy Z Flip 3 și Motorola Razr, încadrat la un preț mai bun și cu dotări atractive.

Potrivit zvonurilor, următorul telefon pliabil de la Huawei vine echipat cu o balama de ultimă generație dezvoltată de Zhaoli Technology. Aceasta ar avea mai puține componente, fiind astfel mai puțin costisitoare și mai fiabilă decât soluțiile tehnice folosite de sud-coreeni. În plus, noul design ar urma să rezolve o problemă fundamentală a telefoanelor pliabile de generație timpurie, prevenind deformarea vizibilă a ecranului OLED în zona de pliere. Etichetată drept un compromis inevitabil, dar cumva acceptabil, pentru posesorii de telefoane pliabile, deformarea ecranului în zona balamalei ar putea fi de domeniul trecutului pentru viitorii posesori Huawei P50 Pocket.

Potrivit informațiilor deocamdată neconfirmate oficial, noul telefon pliabil va fi disponibil în versiuni de culoare pe alb, auriu, roz și negru. Privit din spate, telefonul va avea un aspect convențional, lipsind ecranul secundar folosit în mod normal pentru afișarea mesajelor de notificare și în general, reducerea uzurii prin deschiderea repetată a ecranului pliabil.

Potrivit schițelor furnizate producătorilor de accesorii, Huawei P50 Pocket va avea camera principală repartizată sub două ornamente de formă circulară, inspirate de modelul convențional Huawei P50. Designul carcasei mai prevede butoane dedicate pentru Volum și Power, plasate în dreapta ecranului.

Huawei P50 Pocket

P50 Pocket ar putea fi dezvăluit împreună cu Huawei Watch D, un nou smartwatch bazat pe Harmony OS, prevăzut cu funcție de monitorizare a presiunii arteriale.

Actuala ofertă Huawei de telefoane pliabile este alcătuită din seriile Mate X și Mate XS, ambele oferind un design radical diferit, cu ecranul pliabil instalat pe exteriorul carcasei. Lansat mai târziu, succesorul Mate X2 a venit cu un design inspirat de Galaxy Fold 3 (ecran pliabil la interior), dar fără adiții importante la partea de inovație.

Zvonurile timpurii descriu Huawei P50 Pocket cu ecran de 6.5 – 6.7 inch în modul extins și rată de aspect 21:9. Rămâne de văzut dacă acesta va oferi suport 5G, Huawei fiind în continuare vizat de interdicțiile comerciale dictate de SUA, în răspuns la suspiciunile privind colaborarea și înlesnirea operațiunilor de spionaj derulate de Partitul Comunist Chinez. În cel mai pesimist scenariu, P50 Pocket ar putea fi livrat cu versiunea 4G a chipsetului Snapdragon 888, asta dacă nu cumva Huawei a păstrat „câteva” cip-uri din seria Kirin 9000, produse pentru modelul anterior Mate X2 înainte ca interdicțiile SUA să intre în aplicare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult