Huawei AppSearch te ajută să găseşti aplicaţii care nu sunt listate pe App Gallery

20.03.2020
Huawei AppSearch te ajută să găseşti aplicaţii care nu sunt listate pe App Gallery

Huawei a apelat în ultimele câteva luni la mai multe soluţii pentru a oferi celor care cumpără smartphone-urile sale fără Google Services, o experienţă cât mai plăcută. Compania nu încurajează instalarea pe căi neoficiale a serviciilor lipsă, însă a creat un magazin de aplicaţii pe care a atras deja mulţi dezvoltatori software şi acum caută noi parteneri şi soluţii pentru a suplini lipsa conţinutului din App Gallery. Cea mai recentă soluţie este AppSearch, un motor de căutare pentru aplicaţii care oferă link-uri de instalare de pe alte magazine.

Probabil că serviciile Google nu se vor mai întoarce niciodată într-o manieră oficială pe smartphone-urile Huawei, însă clienţii care cumpără în continuare aceste telefoane vor putea găsi întotdeauna soluţii. În primul rând, aplicaţiile de Android încă funcţionează pe dispozitivele cu EMUI, deci problema majoră este descoperirea lor şi instalarea. După ce acest proces este gata, aplicaţia funcţionează fără probleme.

Aici intră în discuţie noua aplicaţie Huawei AppSearch, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a căuta aplicaţii care nu se găsesc încă în App Gallery, din surse alternative. Aplicaţia arată similar cu un magazin de aplicaţii, însă adevărul este că acestea sunt descărcate de fapt din surse precum APK Mirror, Amazon App Store, sau chiar de pe site-ul oficial al companiei producătoare.

Avantajul este că nu mai trebuie să cauţi individual în browser fiecare aplicaţie în parte pentru a o instala, toate fiind disponibile în acelaşi loc într-o aplicaţie dedicată. Dezavantajul este că te supui aceloraşi riscuri. Aplicaţiile sunt în continuare considerate de sistemul de operare ca aplicaţii din „surse necunoscute”, întrucât pe anumite servicii de acest gen oricine poate să urce o aplicaţie modificată în format .apk.

Huawei nu îşi asumă responsabilitatea pentru calitatea aplicaţiilor pe care le instalezi din AppSearch şi nici pentru daunele care ar putea apărea în urma instalării unei aplicaţii de tip malware din aceste surse. Totuşi, pentru a găsi şi instala mai repede aplicaţii de social media precum Facebook, WhatsApp sau Instagram, această soluţie pare să fie relativ sigură.

Desigur, există acum posibilitatea de a folosi aplicaţia Chat Partner, pentru a instala serviciile Google în mod neoficial, după care ai acces nelimitat la Google Play Store în varianta oficială, cu posibilitatea de a instala aplicaţii verificate chiar de Google.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult