Huawei ar putea lansa în curând un telefon pliabil care să concureze cu Galaxy Flip

30.11.2021
Huawei ar putea lansa în curând un telefon pliabil care să concureze cu Galaxy Flip

Huawei are deja trei smartphone-uri pliabile pe piață din gama Mate X, însă compania pregătește de ceva vreme și un model mai compact, similar în design și funcționalitate cu modelele Galaxy Flip sau Motorola RAZR. Telefonul „clamshell” de la Huawei ar putea ajunge pe piață în viitorul foarte apropiat, întrucât zvonurile din China sugerează că partenerii companiei au început deja să fabrice noua balama, care va folosi un design nou, îmbunătățit.

Telefonul pliabil Huawei ar putea fi mai ieftin

Conform unui cont de Weibo tradus drept „Chrysanthemum Factory Films Fans” în Engleză, Zhaoli Technology, partener Huawei, a început să fabrice o nouă balama pentru un dispozitiv pliabil. Aceasta este bazată pe un design semnificativ simplificat decât cel folosit pe modelele Mate X de până acum, folosind mai puține componente și fiind mult mai ușor de asamblat. Astfel, costurile de producție ale acestor piese vor fi mult mai mici, lucru care ar trebui să fie reflectat și în prețul dispozitivelor, dar care ar putea aduce și profituri mai mari pentru Huawei.

În ciuda faptului că balamaua este mai simplă, sursa informațiilor spune că aceasta nu va fi mai slabă din punct de vedere al fiabilității. Rezistența va fi comparabilă, iar calitatea componentelor va rămâne la un nivel înalt.

huawei clamshell

Se pare că Huawei ar pregăti o prezentare oficială a dispozitivului în luna decembrie, iar primele imagini cu acesta nu sunt tocmai oficiale. Acestea sunt bazate pe diverse brevete sau leak-uri anterioare despre un Huawei pliabil pe format clamshell. Design-ul final ar putea fi foarte diferit față de ceea ce vedem în aceste imagini.

Totuși, în afară de un model care pare să ofere un ecran de dimensiuni foarte generoase la exterior, telefonul Huawei nu pare să fie foarte diferit față de ceea ce oferă Samsung pe variantele Galaxy Flip. Un element interesant este faptul că nu vedem un decupaj pentru cameră pe ecranul interior, lucru care ar sugera integrarea camerei sub ecran. Aceasta ar fi prima dată când Huawei folosește această tehnologie.

sursa: Weibo, via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult