Huawei ar putea lansa un nou telefon cu procesor proprietar în 2023

01.02.2023
Huawei ar putea lansa un nou telefon cu procesor proprietar în 2023

În ciuda faptului că zvonurile despre întoarcerea procesoarelor Kirin au fost infirmate direct chiar și de către Huawei, astfel de informații tot continuă să apară în mediul online. Momentan, Huawei nu are capacitatea de a construi procesoare pe procese de fabricație moderne, care să permită companiei să fie competitivă în piață, dar ar putea fi nevoită să apeleze  la procesoare pe 12 sau 14nm, pentru a putea dezvolta în continuare smartphone-uri. Iar primele modele echipate cu astfel de procesoare ar putea fi lansate chiar anul acesta, în a doua jumătate.

Procesoarele Kirin de la Huawei s-ar putea întoarce mai repede decât ne așteptam

Deja au fost raportate informații neoficiale despre faptul că SUA dorește să aplice și mai multe sancțiuni asupra Huawei. Acestea ar putea limita compania de la achiziția de cipuri moderne de la Qualcomm, partenerul său american, care îi vinde în prezent cipuri moderne, dar fără 5G. Interzicerea accesului la tehnologii 4G ar însemna că Huawei nu ar mai putea produce telefoane moderne în niciun fel, iar cipurile pe 12 sau 14nm ar putea fi folosite ca o soluție de compromis, până când fabricile de procesoare din China își dezvoltă propriile soluții pentru a realiza cipuri pe 7, 5 sau 4 nm.

Huawei Central, publicație online care urmărește activitatea companiei și care a oferit informații neoficiale care au fost verificate în trecut, citează contul de Weibo al unui leaker cunoscut din China, care spune că în a doua parte a anului, Huawei ar putea lansa un nou cip Kirin, bazat pe o tehnologie proprietară. Nu este clar pe ce tip de litografie ar putea fi dezvoltat acest cip, dar este greu de crezut că ar putea fi mai mic de 10nm, având în vedere capabilitățile fabricilor din China. Este menționat că nivelul de acuratețe al informației ar putea fi pe la 70%, deci există probabilitatea ca acest lucru să nu se întâmple.

huawei 2023 kirin

Anul trecut SMIC, cea mai mare fabrică de procesoare chinezească, a reușit să dezvolte un procesor proprietar pe 7nm, dar limitat în capabilități, fiind dedicat domeniului de minat criptomonede. Acest proces ar fi imposibil momentan de adaptat pentru producția de procesoare de smartphone-uri.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult