Huawei Ascend W2, confirmat pentru MWC 2013

15.01.2013
Huawei Ascend W2, confirmat pentru MWC 2013

 

După ce şi-a lansat primul terminal Windows Phone în cadrul CES, compania chineză Huawei va sosi la MWC 2013 cu un al doilea terminal bazat pe platforma mobilă de la Microsoft, acesta urmând să aibă şi specificaţii ceva mai bune.

Lansarea terminalului Ascend W2 la finele lunii viitoare a fost anunţată chiar de Richard Yu, vicepreşedinte şi director al diviziei consumer din cadrul companiei Huawei, pe reţeaua de socializare chineză Shina. Acesta nu a oferit însă şi detalii despre noul model, specificaţiile fiind doar speculate în acest moment.

Conform zvonurilor, Huawei Ascend W2 va fi cel mai subţire terminal Windows Phone 8, carcasa acestuia urmând sa aibă o grosime de 7,7 milimetri. Ecranul va avea o diagonală de 4,5” şi rezoluţie HD iar suprafaţa sa tactilă capacitivă va putea fi utilizată cu mănuşi, un truc tehnologic folosit şi de Nokia pentru cele mai recente modele de vârf Lumia.

Platforma hardware va fi una dual-core, natura acesteia fiind necunoscută dar urmând să fie probabil vorba de un procesor Qualcomm MSM8960 sau 8260A, şi va mai cuprinde o memorie RAM cu o capacitate de 1 GB, stocare internă de 16 GB, cameră foto cu senzor de 8 MP şi o baterie cu o capacitate de 2800 mAh.  Preţul estimat pentru viitorul terminal este de circa 515 dolari, destul de bun dacă ţinem cont de specificaţii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News