Huawei brevetează o nouă întrebuinţare pentru ornamentul camerei foto de pe spatele telefonului

25.03.2020
Huawei brevetează o nouă întrebuinţare pentru ornamentul camerei foto de pe spatele telefonului

Devenit tot mai voluminos pe măsură ce producătorii smartphone adaugă camere foto sofisticate, cu 3-4 lentile şi senzori auxiliari, ornamentul folosit pentru delimitarea grupului optic pe spatele telefonului va avea şi o utilitate practică pe telefoanele Huawei.

Descrisă într-un brevet recent acordat producătorului chinez, inovaţia constă în folosirea unui ornament pentru cameră foto uşor diferenţiat şi urmărit cu degetul în timp ce manevrăm telefonul mobil, forma ideală părând să fie una circulară. Mai mult decât un simplu inel metalic, acesta devine interfaţă touch multifuncţională, complet cu efecte vizuale la atingere. Iluminarea mai poate fi folosită şi ca mijloc de alertare pentru mesajele primite pe telefon.

Noul inel interactiv va putea interpreta apăsări (click-uri), atingeri şi comenzi prin alunecare. Spre exemplu, utilizatorii vor putea ajusta volumul sonor, funcţia zoom în timpul folosirii aplicaţiei de captură, derula paginile web, răspunde la apeluri şi activa diverse funcţii ale telefonului fără să atingă efectiv ecranul principal.

Brevetul trimis autorităţilor locale din China la jumătatea anului trecut a fost validat în data de 20 martie 2020. Apărând deja în arhiva Global Design Database a biroului WIPO (World Intellectual Property Office). Acesta include nu mai puţin de 15 schiţe redând diverse scenarii de utilizare ale noii suprafeţe de control.

Huawei vrea ca utilizatorii să controleze noul inel touch cu degetul arătător, uşurând folosirea telefonului cu o singură mână şi ajustarea setărilor camerei foto.

Pe de altă parte, noul inel touch ar putea fi mai predispus la zgârieturi în timpul folosirii de zi cu zi a telefonului.  În plus, un astfel de telefon va avea nevoie de huse speciale care să permită folosirea inelului tactil prezent la partea din spate, lăsând lentilele camerei foto şi mai expuse la zgârieturi.

Având în vedere vechimea aplicaţiei pentru brevet, este posibil ca noua funcţionalitate să apară pe seria Mate 40, pregătită pentru lansare în perioada septembrie-octombrie.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video