Huawei Enjoy 20 și Enjoy 20 Plus vor fi cele mai ieftine telefoane cu 5G

31.08.2020
Huawei Enjoy 20 și Enjoy 20 Plus vor fi cele mai ieftine telefoane cu 5G

Huawei se pregătește să lanseze și două noi telefoane de buget, cel puțin în China. Seria Enjoy 20, ale căror modele care vor ajunge probabil și în Europa în cadrul seriei Huawei Y, va debuta pe 3 septembrie, conform anunțului oficial și va integra tehnologie 5G la un preț accesibil. De fapt, acestea ar putea fi cele mai ieftine telefoane cu 5G de pe piață, dar nu par să facă prea multe compromisuri nici pe partea de performanță sau alte capabilități.

Huawei va anunța oficial modelele din seria Enjoy 20 peste câteva zile

Deja am văzut în fotografii modelul Enjoy 20 Plus, adică Huawei Y9a, cum va fi cunoscut prin alte regiuni. Acesta beneficiază de un design inspirat de cel al seriei Mate 30 de anul trecut, cu un sistem cu trei camere încadrat într-un modul rotund. Acesta nu va avea decupaj în ecranul Full HD+  de 6,63”, camera frontală fiind de tip pop-up, în timp ce la interior va fi regăsită o baterie cu capacitate de 5.000 mAh și încărcare rapidă la 40W.

Modelul Huawei Enjoy 20 însă va fi puțin mai modest și nu va fi similar din punct de vedere al design-ului cu varianta Plus. Acesta folosește tot un sistem cu trei camere, dar încadrat într-un pătrat, în colțul din stânga-sus, asemeni P40 lite, de exemplu. Ecranul are un decupaj central pentru camera foto, iar informațiile despre acest dispozitiv sugerează că beneficiază de un chipset MediaTek MT6853, care încă nu a fost anunțat. Acesta ar putea fi un model de buget numit Dimensity 600, cel mai ieftin cu 5G din oferta producătorului taiwanez.

Datorită acestui chipset Huawei Enjoy 20 ar putea porni de la 1.199 yuan, adică 147 euro. Acesta ar fi astfel cel mai mic preț pentru un telefon cu conectivitate 5G de pe piață. Desigur, pentru a atinge acest preț, Huawei va face niște compromisuri la anumite capitole. De exemplu, construcția pare să fie din plastic, în timp ce camerele foto nu par a fi foarte performante (13 MP f/1.8 wide + 5 MP f/2.2 ultra-wide+ 2 MP f/2.4 adâncime). De altfel, acest model nu pare să fie echipat cu un senzor de amprentă.

Modelul Enjoy 20 Plus are unul în butonul power, rama acestuia fiind decupată în acest scop. Pe Enjoy 20 nu există nici un senzor pe spate, nici pe laterală. Iar un senzor display ar fi prea scump, întrucât necesită un panel OLED.

Vom afla toate detaliile direct de la Huawei joi, pe 3 septembrie.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult