Huawei începe actualizarea la EMUI 10 cu Android 10 şi pe Mate 20 Pro în Europa

18.11.2019
Huawei începe actualizarea la EMUI 10 cu Android 10 şi pe Mate 20 Pro în Europa

Update-ul la EMUI 10, bazat pe Android 10 cu servicii Google preinstalate este acum disponibil şi pentru utilizatorii de Huawei Mate 20 Pro din Europa. Acest pachet software vine la scurt timp după ce producătorul chinez a lansat EMUI 10 şi pentru Huawei P30 Pro, flagship-ul lansat la începutul anului curent şi oferă aceleaşi avantaje şi schimbări la nivelul interfeţei. Desigur, aceasta este o lansare care va avea loc în valuri, deci nu toţi cei care au un Mate 20 Pro vor primi actualizarea simultan.

Primii utilizatori din Europa care au raportat update-ul la EMUI 10 pe Huawei Mate 20 Pro sunt cei din Bosnia şi Herţegovina, conform GSM Arena. Aceştia au primit notificarea pentru un nou update de software, care aduce versiunea EMUI de la 9.1.0.346 la noul 10.0.0.154. Acest update ar trebui să ofere acces la noul sistem de navigaţie prin gesturi, îmbunătăţit datorită bazei Android 10, care oferă navigaţie de acest gen nativă, să aducă mici modificări la nivelul interfeţei şi să aducă actualizările de securitate la zi pentru utilizatori.

În ciuda faptului că la nivel hardware, Mate 20 Pro şi restul de dispozitive din gama Mate 20, adică cel standard, varianta Mate 20 X şi Mate 20 RS Porsche Design, sunt foarte similare, acest update nu este încă disponibil decât pe modelul „flaghsip”. Cei care au unul dintre aceste dispozitive, sau chiar varianta Mate 20 Lite, vor trebui să mai aştepte până la un update oficial.

EMUI 10 este în testare în prezent pe câteva zeci de dispozitive în China, iar primele dispozitive pe care noul software este lansat sunt cele din gama superioară. Compania a promis însă că update-ul va ajunge pe multe dintre telefoanele lansate în ultimii doi ani înainte de sfârşitul anului 2019. Toate telefoanele care aveau servicii Google deja instalate din fabrică le vor păstra şi după update, întrucât compania a primit licenţă pentru acestea înainte de a fi inclusă pe Entity List în SUA.

În cazul în care aveţi un Huawei Mate 20 Pro şi nu aţi primit încă notificare de update, nu ar trebui să vă îngrijoraţi. Huawei obişnuieşte să lanseze update-ul pentru fiecare ţară în parte pe parcursul câtorva săptămâni.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult