Huawei Nova 5T – Telefon nou de la Huawei cu Google Mobile Serices din fabrică (unboxing)

14.11.2019
Huawei Nova 5T - Telefon nou de la Huawei cu Google Mobile Serices din fabrică (unboxing)

Huawei a lansat săptămâna aceasta modelul Nova 5T în România, un smartphone cu preţ mid-range, dar care promite performanţă de high-end. Acesta foloseşte platforma lui Honor 20, un smartphone al brandului secundar al companiei, care a fost prezentat la începutul verii şi acesta este şi motivul pentru care poate să folosească Google Mobile Services din fabrică, întrucât foloseşte aceeaşi licenţă, care a fost acordată de Google înainte de includerea companiei pe Entity List.

Nova 5T este un smartphone care promite „de toate”. Are un procesor puternic sub forma lui Kirin 980, acelaşi pe care îl regăsim şi pe Huawei Mate 20 Pro, Honor View20 şi pe seria Huawei P30. Acesta foloseşte 6 GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare, însă nu poate fi folosit alături de un card microSD. Telefonul include doar spaţiu pentru două cartele nano-SIM. De asemenea, acesta nu are un jack pentru căşti, însă vine la pachet cu un adaptor USB Type-C-to-jack, chiar dacă nu vine şi cu o pereche de căşti.

Construcţia sa este foarte atrăgătoare din punct de vedere al design-ului. Avem de a face cu un ecran de 6,2” cu rezoluţie Full HD+ pe tehnologie IPS, cu un decupaj subtil în colţul din stânga-sus pentru camera frontală. De asemenea, spatele este realizat tot din sticlă, iar aceasta este decorată cu trei culori care fac reflexii holografice, foarte arătoase în special atunci când le vezi în persoană.

Camera foto foloseşte patru senzori: unul principal de 48 megapixeli, care poate oferi şi zoom 2x, un senzor pentru un obiectiv ultra-wide şi un senzor macro de 2 megapixeli. În cele din urmă, camera a patra este folosită pentru realizarea efectului bokeh în fotografiile de tip portret.

Urmeză să testăm Huawei Nova 5T şi vom reveni cu un review detaliat foarte curând.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult