Huawei înlocuiește procesoarele proprietare Kirin cu MediaTek pe anumite modele

13.09.2020
Huawei înlocuiește procesoarele proprietare Kirin cu MediaTek pe anumite modele

Huawei deja începe să înlocuiască chipset-urile Kirin din smartphone-urile deja lansate cu alternative de la MediaTek, pe care le-a cumpărat în avans în ultimele câteva luni. Cele două companii au anunțat un parteneriat anul acesta, iar Huawei a lansat deja pe piață câteva modele echipate cu procesoare de la compania Taiwaneză. Totuși, acum, Huawei va lansa o revizie hardware a lui Nova 7 SE 5G în China, care este deja în teste sub numele CND-AN00, care renunță la chipset-ul Kirin pe care îl avea deja.

Primul telefon Huawei care înlocuiește Kirin cu MediaTek este Nova 7 SE 5G (P40 Lite 5G)

Motivul pentru care Huawei va oferi acest dispozitiv cu procesor MediaTek este lipsa stocurilor de procesoare Kirin și imposibilitatea de a le mai produce în viitor. Cel mai probabil, compania a folosit ultimele comenzi plasate către TSMC pentru a dezvolta procesoare de top din gama Kirin 990 sau noul Kirin 9000. Pentru variantele mid-range și mid-range performante, compania pare să apeleze la parteneri, de la care a achiziționat în ultima perioadă stocuri de componente.

În cazul lui Huawei Nova 7 SE 5G, compania folosește acum chipset-ul Dimensity 800U, unul echivalent în performanță cu modelul Kirin 820G, echipat de asemenea cu modem 5G. Totuși, la capitolul performanță pe conexiuni 5G, acest model ar putea fi mai lent, întrucât modem-urile de la Huawei sunt în general printre cele mai performante pe acest segment de piață. Din acest motiv, noul model de Nova 7 SE 5G va fi mai ieftin.

Acest telefon nu se vinde și în Europa sub acest nume. Noi l-am primit sub forma lui Huawei P40 Lite 5G, care a fost lansat recent în România. Cel mai probabil, telefonul care se vinde și la noi pe piață în forma lui actuală, va dispărea de pe piață și va fi înlocuit tot cu un model echipat cu chipset MediaTek în viitorul apropiat.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult