Huawei Mate 20 Pro – noi detalii: rezistenţă la apă, încărcare wireless, card nanoSD

27.09.2018
Huawei Mate 20 Pro - noi detalii: rezistenţă la apă, încărcare wireless, card nanoSD

Bursa zvonurilor este foarte aglomerată în ultima perioadă, în special datorită faptului că majoritatea companiilor care încă nu au lansat un smartphone pentru cea de-a doua jumătate a lui 2018 se înghesuie să facă asta în prima jumătate a lunii ocbombrie. Huawei Mate 20 Pro este unul dintre cele mai aşteptate dispozitive ale anului, iar cel mai nou „leak” sugerează că ar putea fi şi cel mai inovator smartphone al producătorului chinez de până acum.

Publicaţia israeliană „Girafa” a pus mâna pe o serie de imagini promoţionale pentru uz intern, care prezintă proiectul Hima/Laya, numele de cod pentru cele două modele Huawei Mate 20 şi Mate 20 Pro. Acestea se concentrează în special pe modelul superior, însă oferă câteva informaţii şi despre varianta „simplă”. Desigur, tehnologiile noi vor fi prezente doar pe varianta de top.

Imaginile de prezentare sugerează că ambele modele Mate 20 vor fi echipate cu încărcare wireless. Aceasta va fi de tipul „fast charging” la 15W, probabil similară în putere cu cea de pe iPhone XS şi XS Max sau Galaxy Note9. Tot la capitolul încărcare, Huawei ar putea să introducă SuperCharge 2.0, care ar putea asigura 70% încărcare a unui acumulator de 4.200 mAh (cel de pe Mate 20 Pro) în doar 30 de minute în priză. Huawei sugerează că Mate 20 ar putea oferi autonomie aproape dublă faţă de iPhone X sau Galaxy S9+ şi cu 21% mai mult decât Mate 10.

Notch-ul din partea de sus a ecranului va integra un sistem de deblocare facială similar cu cel de pe iPhone XS, cu viteză comparabilă (de două ori mai rapid decât iPhone X), care va putea fi folosit pentru plăţi, dar şi pentru securizarea anumitor aplicaţii sau fişiere de pe telefon. Pe lângă această funcţie, există şi un senzor de amprentă în display, cât şi ceva numit Bone Voice ID, care va folosi vibraţiile produse de vocii şi tonalitatea pentru a securiza telefonul. Această funcţie ar putea funcţiona doar alături de căştile FreeBuds 2.0, judecând după imagini.

Galerie foto

Sistemul audio va fi de tip „stereo” şi va beneficia de redare prin difuzorul din partea de jos, cât şi prin difuzorul pentru apeluri, cu compatibilitate Dobly Atmos şi SLS (aceasta din urmă fiind doar pe modelul Pro).

Tot la nivel hardware, avem procesorul Kirin 980 care se audă cu arhitectură pe 7nm, cu 60% mai performant în aplicaţii single-core şi cu 45% mai performant în multi-core faţă de Kirin 970 şi cu un GPU cu 40% mai performant. Acesta pare să fie doar puţin mai puternic decât un Snapgragon 845 şi probabil comparabil în performanţă cu Apple A12 Bionic, primul procesor pe 7nm care a ajuns pe piaţă.

În cele din urmă, unul dintre slide-uri vine cu o imagine care sugerează faptul că Huawei va lansa noi carduri numite nanoSD, mai mici decât clasicele microSD, care vor avea forma unei cartele SIM. Aceste carduri ar putea oferi până la 256 GB spaţiu de stocare.

La nivel software, compania pregăteşte ceva numit AI Smart Zoom, o funcţie pentru cameră care poate să urmărească subiecţii folosind camera cu zoom, ceva numit HiVision, similar cu Bixby Vision sau Google Lens, care poate detecta obiecte, locaţii şi poate recunoaşte text, cât şi funcţia Easy Projection, care poate transforma telefonul într-un desktop fără necesitatea unui hardware dedicat precum un cablu HDMI.

Există şi un slide dedicat unui nou Huawei Watch, care pare să promită autonomie de două săptămâni, însă nu este clar dacă acesta va fi anunţat odată cu Mate 20 Pro.

Având în vedere că aceste imagini au fost dobândite pe căi neoficiale, nu toate aceste capabilităţi ar putea să ajungă în versiunea finală a lui Mate 20 Pro, însă este destul de clar că Huawei a luat măcar în considerare multe dintre ele.

Girafa mai aminteşte şi faptul că sistemul de camere va folosi tot trei senzori, însă una dintre lentile va fi ultra-wide, nu cu zoom, în timp ce pe partea din faţă va exista o cameră de 24 megapixeli. Mate 20 Pro va fi rezistent la apă şi praf (IP67), va avea ecran imens, curbat la margini, şi Android 9.0 Pie din fabrică. Acesta va integra 6 GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare. Mate 20 va fi puţin mai mic, cu specificaţii uşor schimbate, cameră triplă mai slabă, acumulator mai mic, senzor de amprentă pe spate, recunoaştere facială 2D şi rezistenţă la apă mai modestă (IP53), cât şi încărcare wireless mai lentă. Acest model va fi livrat cu 4 GB RAM şi 128 GB stocare, cât şi cu un acumulator de „numai ” 4.000 mAh.

Preţurile ar putea fi de 3.000 NIS (undeva în jurul de 710 euro) pentru Huawei Mate 20 şi 4.000 NIS (950 euro) pentru Huawei Mate 20 Pro. Lansarea în magazine ar putea avea loc înainte de finalul lunii octombrie. Aceste informaţii sunt încă neconfirmate, însă multe dintre ele se aliniază la ceea ce am auzit în trecut despre noile dispozitive Huawei din gama Mate 20.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult