Huawei Mate 20 Pro nu este atât de rezistent pe cât ne-am fi aşteptat, pentru un telefon de 1.000 de euro

23.11.2018
Huawei Mate 20 Pro nu este atât de rezistent pe cât ne-am fi aşteptat, pentru un telefon de 1.000 de euro

Mate 20 Pro este telefonul momentului, reuşind dintr-un foc să întreacă toate dispozitivele cu Android în termeni de performanţă de procesare şi de captură foto, oferind în acelaşi timp multe tehnologii pe care mulţi producători nu le folosesc încă. Totuşi, atunci când te hotărăşti să cheltuieşti 1.000 de euro pe un telefon, te-ai aştepta ca acesta să fie şi rezistent în timp, în special în cazul accidentelor. Se pare însă că Huawei nu a reuşit să aducă Mate 20 Pro la acelaşi nivel de rezistenţă precum concurenţa sa directă.

În timp ce telefonul pare să fie realizat din materiale de calitate înaltă, precum sticlă pe faţă şi pe spate şi metal pe margini, acesta reuşeşte să iasă în urmă într-unul dintre cele mai celebre teste de rezistenţă de pe internet: testul de anduranţă de pe canalul JerryRigEverything, la care sunt supuse majoritatea smartphone-urilor importante de pe piaţă.

De altfel, testul care a dat bătăi de cap şi care a dus la distrugerea parţială a telefonului este chiar testul de îndoire. În timp ce telefonul nu se îndoaie aproape deloc, rama metalică fiind foarte bine pusă la punct din acest punct de vedere, sticla curbată de pe partea din faţă a cedat încă de la prima tentativă de a îndoi telefonul. Ecranul încă funcţionează însă, dar senzorul de amprentă de sub el refuză să mai citească amprenta, spunând că ecranul este „murdar”.

În rest, majoritatea testelor sunt la acelaşi nivel precum ale concurenţei, cu menţiunea că cele mai noi dispozitive Samsung şi Apple cu ecrane OLED rezistă foarte bine inclusiv la capitolul „ardere”, pixelii acestora revenind complet la forma iniţială, în timp ce panoul OLED de pe Huawei rămâne deteriorat permanent. Desigur, acesta este un test extrem, care în viaţa reală nu are un analog direct sub forma unui accident.

Îndoirea dispozitivului este însă un caz cât se poate de real, în special dacă te aşezi pe telefon din greseală sau dacă îl porţi în pantaloni în buzunarul de la spatele. Dacă aveţi în plan să cumpăraţi un Huawei Mate 20 Pro, încercaţi pe cât posibil să îl îndoiţi, o husă mai puternică fiind indicată pentru a evita astfel de situaţii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult