Huawei Mate 30 Pro şi modelele sale derivate nu vor fi lansate în Europa. Motivul pare să fie lipsa aplicaţiilor Google

18.09.2019
Huawei Mate 30 Pro şi modelele sale derivate nu vor fi lansate în Europa. Motivul pare să fie lipsa aplicaţiilor Google

Huawei Mate 30 Pro ar putea fi telefonul cu cea mai performantă cameră foto de pe piaţă, chiar dacă Apple pare să fi câştigat mult teren în ultima perioadă cu modelele iPhone 11 şi 11 Pro. Din păcate pentru compania chineză, există o posibilitate ca fanii săi din multe regiuni să nu poată cumpăra acest dispozitiv, întrucât acesta ar putea fi lansat doar în câteva ţări, în cantitate limitată, accentul fiind în schimb pus pe China. Cele mai noi informaţii neoficiale sugerează că Huawei Mate 30 Pro nu va fi lansat în Europa.

Seria Huawei Mate 30 nu va fi disponibilă în Europa

Conform LetsGoDigital, care citează o sursă apropiată de Huawei, modelele Mate 30, Mate 30 Pro (şi varianta Porsche Design) şi Mate 30 Lite nu vor fi lansate deloc, sau vor fi disponibile în cantităţi foarte limitate în ţările din Europa Centrală. Acest lucru însseamnă că în cele mai importante ţări din Uniunea Europeană, precum Germania, Franţa, Spania, Italia, etc., telefonul nu va fi disponibil la vânzare. Totodată aceste ţări sunt cele în care Huawei avea cele mai mari vânzări din Europa. Pentru că formularea este „Europa Centrală” şi nu include alte părţi ale Europei, telefoanele ar putea ajunge cumva în România, în disponibilitate limitată. În acelaşi timp, Huawei ar putea alege să nu mai lanseze noua serie deloc pe piaţa vestică.

Raţionamentul unei astfel de decizii ar putea fi faptul că un telefon fără aplicaţii Google nu ar fi dorit de clienţii acestor regiuni, în timp ce Huawei nu ar avea voie să se laude cu posibilitatea instalării aplicaţiilor şi serviciilor producătorului sistemului de operare în reclame. Astfel, utilizatorii ar putea considera acest telefon inutil pentru funcţiile obişnuite de zi cu zi precum accesul la Google Maps, YouTube, GMail şi instalarea de aplicaţii noi din Play Store.

Această decizie este însă curioasă, întrucât Huawei a decis să ţină evenimentul de prezentare pentru pieţele din vest la Munchen. Alegerea ţării nu este însă foarte grea, doi dintre partenerii săi importanţi din ultimii câţiva ani, Leica şi Porsche Design, fiind companii germane. Ironia este că seria Mate 30 ar putea să nu fie disponibilă la raft chiar în ţara în care este prezentat în premieră.

Noi fotografii cu Huawei Mate 30 Pro

Ieri am primit o singură fotografie cu Mate 30 Pro, iar astăzi avem fotografii cu întreaga selecţie de culori a noului flagship Huawei, cât şi o poză cu modelul Mate 30 Sstandard. Se pare că aceste telefoane fac parte tot din cele destinate standurilor din magazine, folosite pentru promovare.

Noile imagini demonstrează butoanele „virtuale” de pe marginea ecranului folosite pentru a controla volumul audio, cel puţin patru opţiuni de culoare (negru, roşu, verde şi violet) şi demonstrează diferenţa de design pe partea din faţă între Mate 30 şi Mate 30 Pro. Modelul Pro va avea o ramă mai subţire sus şi jos şi o ramă invizibilă pe laterale, ecranul fiind prelungit mult peste limita exterioară a carcasei, înspre capacul din spate. Notch-ul de pe Pro va fi mai mare, însă aici va fi găzduit un sistem de autentificare facială avansat, similar cu cel de pe iPhone, care foloseşte lasere şi o cameră cu infraroşu pentru a scana 3D faţa utilizatorului. De asemenea, Huawei oferă şi un senzor de amprentă în ecran, pe ambele modele.

Galerie foto

Lansarea Huawei Mate 30 Pro

Evenimentul de lansare pentru modelele Mate 30 va avea loc mâine, 19 septembrie, în Munchen. Data la care telefoanele vor ajunge în magazine nu este însă prea departe. Este posibil ca acesta ajungă în magazinele de specialitate din China înainte de sfârşitul lunii septembrie sau în prima săptămână din octombrie. Momentan lansarea în România este sub semnul întrebării, având în vedere noile informaţii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult