Huawei Mate 40 ar putea primi un nou chipset și cameră foto mult mai performantă

Autor: Aurelian Mihai 10.04.2020
Huawei Mate 40 ar putea primi un nou chipset și cameră foto mult mai performantă

Presupunând că va fi lansat la timp, Huawei Mate 40 ar putea fi unul dintre cele mai reprezentative telefoane flagship ale anului 2020, garnisit cu tehnologii de ultimă generații și o platformă hardware cu performanțe de top.

Chiar dacă informațiile concrete se lasă încă așteptate, ne putem contura o părere despre cum ar trebui să arate cel mai avansat smartphone Huawei al momentului pe baza predicțiilor formulate de Ming-Chi Kuo, un analist cu reputație impecabilă pe subiectul dezvăluirilor despre produse nelansate, pregătite de branduri celebre precum Apple și Samsung.

Potrivit raportului distribuit cu o postare pe rețeaua de socializare Weibo, gama de telefoane Huawei Mate 40 primește chipsetul Kirin 1020, realizat folosind procesul de fabricație pe 5nm și mult mai performant decât actualul Kirin 990, anunțat în luna septembrie 2019.

Un alt element distinctiv pentru seria Mate 40 va fi adoptarea tehnologiei ‘freeform’ pentru lentilele camerelor foto. Pe scurt, noul tip de lentile primit să reducă distorsiunea imaginii și aberațiile cromatice. Ajutând mai ales camera wide-angle, noile lentile ar putea fi și ceva mai compacte decât cele folosite în prezent, permițând obținerea unor telefoane mai subțiri.

Deocamdată, fără dovezi concrete, informațiile ar putea să nu reflecte întrutotul realitatea, rămânând să vedem ce anume a pregătit Huawei pentru seria de telefoane așteptată pentru lansare abia în luna octombrie 2020.

Tags: