Huawei Mate 40 Pro ar putea adopta un senzor foto de 108 megapixeli

15.06.2020
Huawei Mate 40 Pro ar putea adopta un senzor foto de 108 megapixeli

După ce am văzut un concept de design brevetat de Huawei pentru următoarele generații de dispozitive mobile, avem acum și detalii noi despre hardware-ul telefonului. Se pare că Huawei va intra în această cursă a megapixelilor pornită anul trecut de către companii precum Xiaomi și Samsung. Modelul Mate 40 Pro ar putea egala rezoluția oferită de telefoanele de top oferite de alți producători, cu senzor de 108 megapixeli și un obiectiv îmbunătățit.

Mate 40 Pro ar egala modelul S20 Ultra cu rezoluție de 108 megapixeli

Conform contului de Weibo „Digital Chat Station”, Huawei pregătește un Mate 40 Pro cu o cameră mult îmbunătățită. Această sursă a oferit în trecut informații reale despre telefoane nelansate. În general, modelele Mate oferă o performanță similară cu cea de pe modelele P din primăvară. Anul acesta însă, compania ar putea investi mai mult în aceste funcții. Senzorul foto de pe Mate 40 Pro ar putea fi upgradat de la 50 la 108 megapixeli. Această rezoluție ar fi de patru ori mai mare. De asemenea, obiectivul foto ar fi adaptat la rezoluția înaltă.

Acesta ar putea fi unul dintre primele smartphone-uri cu lentilă „9P”, cu un design numit „free-form”. Astfel, un obiectiv 9P ar putea să ofere o claritate mai bună și să elimine efectul de distorsiune. Aceste avantaje ar putea elimina nevoia de procesare digitală în anumite cazuri. Anterior, cel mai avansat obiectiv de pe un smartphone a fost o lentilă 8P de pe modelul Xiaomi CC9 Pro Premium. Și acesta folosea senzor principal tcu rezoluție de 108 megapixeli.

Alte informații care au apărut până acum despre Mate 40 Pro au făcut referire în special la design. Știm că un eventual procesor Kirin 1000 pe 5nm ar putea sta la baza lui. În funcție de când au fost date comenzile pentru producția acestor procesoare, Huawei ar putea avea sau nu acces la fabricile TSMC. Apoi, se zvonește că ecranul OLED al telefonului ar putea ascunde în spatele său o cameră foto. Având în vedere parteneriatul cu BOE din trecut, probabil că și acest producător de ecrane va avea până atunci acces la această tehnologie.

( Weibo via GSM Arena)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult