Huawei Mate 40 Pro+ are cea mai performantă cameră din clasamentul DxOMark

22.12.2020
Huawei Mate 40 Pro+ are cea mai performantă cameră din clasamentul DxOMark

DxOMark a declarat modelul Mate 40 Pro drept cel cu cea mai performantă cameră foto din lume, însă acel lucru a fost valabil doar până acum, la o puțin peste o lună după lansare. Acum că testele au fost realizate și pe modelul Mate 40 Pro+, avem un nou campion, care reușește să depășească scorul maxim cu încă trei puncte în clasament. Astfel, diferența nu este foarte mare, însă este îndeajuns cât să ofere câteva avantaje.

Flagship-ul în ediție limitată de la Huawei, Mate 40 Pro+, este pe primul loc în clasamentul DxOMark

În mare parte, cele două telefoane au hardware identic și camere doar puțin diferite. Vorbim despre prezența a două lentile zoom, una cu zoom optic 3X și una cu zoom optic 10x. În rest, avem un senzor principal de 50 megapixeli și o cameră ultra-wide de 20 megapixeli. Capabilitățile video sunt identice între telefoane, de altfel.

Din acest motiv, testele celor de la DxOMark nu au mai fost atât de detaliate ca în trecut, preferând să testeze mai degrabă diferențele.

Scorul de 144 puncte pentru componenta foto este cel mai mare de până acum, datorită focalizării rapide, nivelului redus de zgomot de imagine și expunerii foarte bine calculată în majoritatea situațiilor. De asemenea, avem unele dintre cele mai mari scoruri din piață pentru zoom și captură video. Desigur, camera ultra-wide încă ține în urmă acest sistem de camere, nefiind comparabilă cu restul camerelor.

O altă componentă pe care acest model o are, iar celelalte nu este un senzor de temperatură a culorilor, care probabil că împinge acest model puțin peste calitatea oferită de modelul Mate 40 Pro testat anterior.

În orice caz, cu un scor agregat de 139 de puncte, diferențele nu vor fi foarte mari, însă Mate 40 Pro+ ar putea fi mai util în special atunci când realizezi fotografii cu zoom. Ne așteptăm ca în următoarele câteva luni să vedem câteva noi modele cu camere îmbunătățite care să se apropie de acest scor, sau care chiar să îl depășească.

sursa: DxOMark

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult