Huawei Mate X a fost surprins în fotografii noi, chiar în mâinile CEO-ului companiei

26.07.2019
Huawei Mate X a fost surprins în fotografii noi, chiar în mâinile CEO-ului companiei

După mai multe luni de tăcere, Samsung a dezvăluit în sfârşit planurile pentru lansarea modelului Galaxy Fold, primul său telefon cu ecran pliabil. Între timp, Huawei a vorbit despre Mate X într-o manieră publică, sugerând că este de asemenea aproape de lansare pentru modelul său, chiar menţionând faptul că problemele întâmpinate de Samsung au dus la modificări ale acestui model pentru rezistenţă sporită. Acum, CEO-ul diviziei de mobile Huawei, Richard Yu, apare în fotografii în timp ce foloseşte un Mate X, care pare să fie gata de lansare.

Fotografiile au fost publicate de către un utilizator al reţelei de socializare Weibo din China. Acest cont pare să fie însă unul de promovare, majoritatea fotografiilor de pe acesta fiind cu dispozitive Huawei şi Honor. CEO-ul Huawei pare să fie „surprins” de cineva pe un terminal al unui aeroport în timp ce foloseşte dispozitivul Mate X personal în mod tabletă, permiţând celui care face pozele să se uite şi la telefonul cu ecran pliabil.

Se confirmă astfel din nou faptul că Huawei Mate X va fi un dispozitiv foarte subţire atunci când este folosit în mod tabletă, iar dimensiunile ecranului par a fi generoase. De asemenea, în fotografiile realizate cel mai probabil cu un telefon Huawei P30 Pro (datorită tentei gălbui a imaginilor), nu pot fi observate „cute” pe suprafaţa display-ului, ceva ce a putut fi observat cu uşurinţă pe modelele Samsung Galaxy Fold care au ajuns în teste în această primăvară.

De asemenea, dispozitivul pare să fie foarte bine „păstrat”, dacă într-adevăr este telefonul pe care Richard Yu îl foloseşte zilnic, întrucât nu pot fi observate cu uşurinţă zgârieturi pe suprafaţa display-ului, chiar dacă acesta este protejat cu o peliculă din plastic şi este amplasat la exterior.

Anumite zvonuri vorbesc despre modificări la nivel hardware pentru Hawei Mate X, sugerând că producătorul chinez a ales să facă dispozitivul mai uşor decât era plănuit iniţial, scăzând în consecinţă capacitatea bateriei. Având în vedere că va folosi un ecran mare de rezoluţie înaltă, această veste nu este tocmai bună. De asemenea, alte zvonuri neconfirmate sugerează că Huawei ar putea împinge telefonul pe piaţă mai repede decât au afirmat reprezentanţii săi de curând, în luna august, în locul lunii septembrie.

Cu siguranţă vom afla mai multe detalii despre lansarea Mate X foarte curând, având în vedere că şi Samsung începe să vorbească mai mult despre Galaxy Fold. Singura „problemă” a acestui model va rămâne însă preţul, Huawei anunţând la Mobile World Congress că Mate X va costa 2.300 euro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult