Huawei Nova 5T vine în Europa cu hardware mid-range premium şi servicii Google pre-instalate

16.10.2019
Huawei Nova 5T vine în Europa cu hardware mid-range premium şi servicii Google pre-instalate

Se pare că „marele anunţ” pe care Huawei l-a făcut săptămâna aceasta nu făcea referire la un nou smartphone cu cameră ascunsă în spatele display-ului, ci doar la un model derivat dintr-un smartphone pe care l-am văzut deja pe piaţă. Este vorba despre Huawei Nova 5T, un nou smartphone la limita dintre mid-range şi high-end, care pare să împrumute majoritatea componentelor de la modelul Honor 20 Pro, lansat la începutul verii. Spre diferenţă de seria Mate 30, noul dispozitiv Nova vine şi cu aplicaţii Google pre-instalate.

Huawei Nova 5T – Specificaţii

Huawei a prezentat în cadrul unui eveniment care a avut loc ieri la Paris un nou smartphone din gama Nova, considerată de companie drept mid-range. Noul Nova 5T reprezintă însă o combinaţie de componente de top cu componente de medie, pentru un produs destul de atrăgător pentru cei care luau în considerare un smartphone din gama superioară, dar nu erau dispuşi să plătească preţul întreg.

Nova 5T este realizat în jurul unui display de 6,26” de tip LCD, perforat în colţul din stânga-sus pentru a face loc camerei frontale de 32 megapixeli (f/2.0). Acesta afişează rezoluţie Full HD+, ceva ce până şi modelul P30 Pro oferă. Fiind vorba despre un ecran LCD, nu avem de a face cu margini curbate. Construcţia este însă realizată din sticlă, în ciuda lipsei unui modul de încărcare wireless, iar rezistenţa la apă şi praf nu este prezentă pe acest model.

Ce se găseşte însă la interior este un chipset Kirin 980, modelul de top de anul trecut, care stă la baza şi variantei P30 Pro, alături de 8 GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare. Acumulatorul de 3.750 este puţin mai mic decât cel de pe Honor 20 Pro, însă vine cu încărcător rapid de 22,5 W. Acest model nu integrează un jack pentru căşti, din păcate.

Sistemul de camere este de asemenea similar dar în acelaşi timp puţin diferit faţă de cel de pe Honor 20 Pro. Avem acelaşi senzor principal Sony IMX586 de 48 megapixeli cu stabilizare optică, însă cu obiectiv f/1.8, nu 1.4. Camera secundară foloseşte însă un senzor de 16 megapixeli şi o lentilă ultra-wide f/2.2, nu zoom, în timp ce camera a treia are un senzor de 2 megapixeli cu obiectiv macro f/2.4. În cele din urmă, există şi un senzor de adâncime f/2.4 de 2 megapixeli. Probabil că Nova 5T se va descurca decent la capitolul fotografie atât ziua, cât şi pe timp de noapte, întrucât Huawei oferă modul de fotografiere nocturn pe majoritatea telefoanelor sale, iar stabilizarea optică va ajuta cu siguranţă la realizarea unor cadre mai clare.

Galerie foto

Huawei Nova 5T – preţ şi data de lansare

Un avantaj pe care Nova 5T îl are faţă de modelul Honor 20 Pro, chiar dacă arată aproape identic la exterior, este preţul. Huawei a lansat varianta Honor la 600 euro, cu o serie de specificaţii puţin mai bune (baterie mai mare, cameră cu zoom optic 3x), însă cei care nu sunt interesaţi de aceste diferenţe, vor putea cumpăra Huawei Nova 5T la 400 euro. Telefonul va ajunge în magazine începând cu luna noiembrie, însă echipat cu EMUI 9.1, nu cu noul EMUI 10 bazat pe Android 10. Cel mai probabil însă, acest model va primi update la ultima versiune de software în 2020.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult