Huawei Nova 8 SE este o clonă iPhone 12 aproape perfectă, pe care nu o poți avea

06.11.2020
Huawei Nova 8 SE este o clonă iPhone 12 aproape perfectă, pe care nu o poți avea
foto: Huawei

Cu design foarte asemănător rivalului iPhone 2, Huawei Nova 8 SE înlocuiește modelului Nova 7 SE, cu design inspirat de produsele Samsung.

Recomandat de prețul său de 2,599 yuan (390 dolari), Nova 8 SE vine cu un ecran OLED FHD+ de 6.53 inch, decupat la partea de sus pentru a face loc camerei frontale de 16MP. Comparând cu alte produse smartphone oferite la un preț similar, am putea spune că Huawei profită puțin mai mult de pe urma fanilor săi, ecranul decupat după conturul carcasei având o „bărbie” destul de lată la partea de jos și ramă nu chiar atât de subțire. În plus, ecranul decupat și nu perforat pare dintr-o generație ceva mai veche.

La fel ca iPhone 12, telefonul are camera foto decupată cu un contur aproape pătrat. De tip quad-camera, aceasta are ca element principal un senzor de 64MP, secondat de modul ultra-wide de 8MP, cameră macro de 2MP și senzor de 2MP pentru aplicarea efectelor DoF.

Sub „capotă”, telefonul ascunde un acumulator de 3800 mAh care poate fi încărcat în modul quick-charge la aceeași viteză ca și vârful de gamă Mate 40, folosind o putere de până la 66W livrată prin cablul USB-C. Potrivit Huawei, telefonul poate fi complet încărcat în doar 35 de minute.

Huawei Nova 8 SE
foto: Huawei

Lista dotărilor pentru Huawei Nova 8 SE continuă cu senzor de amprentă integrat sub ecran, conectivitate 5G, Bluetooth 5.1 și ieșire jack 3.5mm pentru căști.

Motorizat de chipsetul MediaTek Dimensity 720, telefonul dispune de 8GB memorie RAM, 128GB stocare internă și rulează versiunea Android 10 (adaptare EMUI 10.1, fără pachetul de servicii Google incluse).

Tot pentru piața din China, Huawei oferă și o versiune Nova 8 SE High Edition, motorizată de chipsetul Dimensity 800U. Disponibilă pentru echivalentul a 410 dolari, alternativa este adresată în primul rând pasionaților de jocuri pe Android. Ambele variante ale telefonului vor intra la vânzare începând cu data de 11 noiembrie. În funcție de condițiile pieței, este posibil ca Huawei să aducă acest model și în alte regiuni ale lumii, eventual, promovat sub un nume ușor diferit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult