Huawei P30 Lite primeşte update la EMUI 10 cu Android 10

20.01.2020
Huawei P30 Lite primeşte update la EMUI 10 cu Android 10

Huawei continuă să lanseze actualizări software la EMUI 10 cu Android 10 pentru smartphone-urile sale lansate în ultimii doi ani (sau chiar mai mult). Următorul la rând este chiar Huawei P30 Lite, probabil cel mai popular model al celebrei serii de smartphone-uri de top. Acesta este însă un mid-range şi de obicei nu ne-am aştepta ca aceste dispozitive să primească update-uri atât de repede. Totuşi, fiind un telefon foarte bine vândut, Huawei pare să fi prioritizat dezvoltarea software pentru acesta.

Lansarea pachetului EMUI 10 a început deja să apară pentru utilizatorii acestui model din Africa de Sud, ceea ce sugerează că lansarea globală a început deja. Astfel, în următoarele câteva săptămâni, P30 Lite din toată lumea va putea rula Android 10 cu servicii Google. Huawei spune că lansarea unui update poate dura şi până la 4 săptămâni, deci dacă nu primiţi în primele zile sau primele săptămâni, nu înseamnă că este o problemă cu procesul de update. De altfel, telefoanele de la operatori primesc actualizări mai târziu, întrucât software-ul trebuie testat şi aprobat de fiecare operator în parte.

La fel ca în cazul altor telefoane Huawei care au primit update la EMUI 10, şi P30 Lite trebuie să descarce aproape 4 GB pentru a începe instalarea (pachetul are 3,82 GB). Noutăţile constau într-o interfaţă actualizată, integrarea dark mode din Android 10, performanţă îmbunătăţită şi alte câteva noutăţi. Având în vedere că pachetul începe să apară pe P30 Lite, este posibil, ca şi noul P30 Lite New Edition, cu mai mult RAM şi mai multă stocare, lansat de curând în Marea Britanie, să primească de asemenea acces la acest update.

De altfel, cele două telefoane ar trebui să fie identice, întrucât aceasta a fost portiţa prin care Huawei a reuşit să lanseze un nou telefon cu servicii Google preinstalate. Dacă aveţi un P30 Lite şi doriţi actualizarea la Android 10, puteţi verifica din meniul Setări>Sistem> Actualizare Software să căutaţi manual acest pachet. Alternativ, puteţi încerca actualizare prin intermediul aplicaţiei HiCare sau să aşteptaţi până când Huawei va livra update-ul automat, printr-o notificare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult