Huawei P30 nu se lansează la MWC 2019. Compania a confirmat data de lansare

07.02.2019
Huawei P30 nu se lansează la MWC 2019. Compania a confirmat data de lansare

Divizia din Polonia a producătorului chinez Huawei a dezvăluit din greşeală detalii despre lansarea noii generaţii de smartphone-uri P30. Informaţia a fost inclusă într-un comunicat de presă care detalia planurile de afaceri ale companiei pe teritoriul Poloniei pentru perioada următoare, probabil în încercarea de a repara imaginea companiei după arestarea a doi directori, care sunt acuzaţi de spionaj.

Huawei Polonia are în plan să dubleze numărul angajaţilor de pe teritoriul ţării, urmând să angajeze încă 100 de persoane. Această mişcare era de aşteptat, întrucât Huawei este lider pe piaţa de smartphone-uri în această ţară, cu 33,4% dintre utilizatori folosind un dispozitiv produs de companie. Se pare că seriile P20 şi Mate 20 au fost cele care au pus compania pe primul loc în vânzări, iar popularitatea Huawei ar putea creşte şi mai mult odată cu lansarea modelelor P30 Lite, P30 şi P30 Pro.

Comunicatul de presă menţionează faptul că seria de dispozitive P30 va fi lansată la sfârşitul lunii martie, în cadrul unui eveniment care va avea loc la Paris. Această veste confirmă câteva zvonuri mai vechi, care spuneau că Huawei nu va prezenta P30 în cadrul Mobile World Congress 2019. Compania va ţine un eveniment de prezentare cu ocazia târgului de tehnologie din Barcelona, însă se pare că accentul va cădea pe tehnologii 5G, pe laptop-uri şi tablete (asemeni anului trecut), dar şi pe noul dispozitiv cu ecran flexibil, Huawei deja confirmând prezenţa lui în cadrul conferinţei.

Faptul că seria Huawei P30 va fi lansată la Paris nu este însă surprinzătoare. Anul trecut, compania a prezentat seria P20 într-un eveniment care a avut loc tot la Paris, iar brandul său secundar a prezentat Honor View 20 în luna ianuarie tot în capitala Franţei, alături de primul său telefon cu senzor de amprentă în display şi încărcare wireless, Huawei Mate RS Porsche Design.

Dacă istoria se va repeta, Huawei P30 şi P30 Pro vor fi prezentate lângă un nou smartphone Porsche Design, un nou smartwatch şi probabil noi accesorii precum o pereche de căşti true wireless de generaţie nouă. În ciuda faptului că Mate 20 Pro oferă încă de anul trecut încărcare wireless pentru alte dispozitive, iar imaginile de prezentare scăpate pe internet înainte de lansarea acestuia sugerau că vor fi lansate şi căşti care să poată fi încărcate direct de la telefon folosind standardul Qi. Probabil că acestea au fost păstrate însă pentru lansarea modelelor P30.

Huawei obişnuieşte să anunţe următorul său eveniment important la finalul unui alt eveniment, deci cel mai probabil, la finalul conferinţei de la Mobile World Congress 2019 vom afla şi data de lansare pentru Huawei P30 şi Huawei P30 Pro. Modelul P30 Lite are şanse să fie lansat cu câteva săptămâni înainte, dacă strategia de anul trecut va fi aplicată din nou.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult