Huawei P30 şi P30 Pro vor folosi ecrane OLED, camere mai performante şi până la 12 GB RAM

24.01.2019
Huawei P30 şi P30 Pro vor folosi ecrane OLED, camere mai performante şi până la 12 GB RAM

Noi informaţii despre seria de smartphone-uri P30 de la Huawei sugerează că vom avea parte şi de câteva surprize, nu doar de o reîmpachetare a tehnologiei pe care am văzut-o toamna trecută pe gama Huawei Mate 20. Asemeni altor producători din industrie, Huawei pare să înceapă să se îndepărteze de tehnologia LCD, în timp ce sistemul de cameră va continua să se îmbunătăţească, în ciuda faptului că dispozitivele companiei sunt de aproape un an pe primul loc în top DxOMark la capitolul performanţă foto.

Huawei P30 – Ecrane OLED

P30 Pro, noul flagship pentru 2019 de la Huawei, va beneficia de un ecran OLED cu diagonală de 6,5”, similar cu cel de pe Mate 20 Pro. Acesta va beneficia pentru prima dată pe seria P de margini curbate pe laterale şi de un senzor de amprentă integrat în display, cu menţiunea că sistemul de recunoaştere facială 3D va fi înlocuit cu o cameră frontală simplă. Astfel, P30 Pro va fi un nou dispozitiv cu notch în formă de picătură de apă, poziţionată central în partea de sus.

Pe de altă parte, modelul P30 „standard” va face tranziţia la o diagonală de 6,1” tot pe un panou OLED cu notch, însă nu va fi şi curbat la margini. Senzorul de amprentă va fi de asemenea integrat în display, ceva ce mai mult ca sigur vom vedea pe din ce în ce mai des pe smartphone-uri premium şi nu numai în 2019.

Huawei P30 – Camere îmbunătăţite

La capitolul foto, P30 standard nu va fi un upgrade atât de major, conform informaţiilor disponibile în acest timp. Acesta va beneficia de un sistem triple-camera similar cu cel de pe Mate 20 Pro, cu un senzor principal de 40 megapixeli, o cameră ultra-wide şi o cameră cu zoom 3x. P30 Pro în schimb va încerca să inoveze din nou la acest capitol, cu un sistem quad-camera care va integra un nou senzor principal de la Sony de 38 megapixeli, cu performanţă îmbunătăţită pe lumină slabă.

Un senzor Time-of-Flight (TOF) va fi de asemenea prezent, care va îmbunătăţi performanţa în modul portret şi va oferi noi opţiuni dezvoltatorilor de aplicaţii AR şi VR. Nu se ştie ce vor face celelalte două camere, însă cel mai probabil acestea vor fi versiuni îmbunătăţite ale celor cu zoom şi ultra-wide de pe modelul standard. Există informaţii care sugerează adoptarea unui design de cameră „periscop” pentru zoom îmbunătăţit, similar cu cel de la OPPO.

Huawei P30 – Configuraţie hardware

La nivel de configuraţie, P30 şi P30 Pro nu vor aduce noutăţi foarte mari. Kirin 980 abia s-a lansat în toamnă şi este unul dintre cele mai puternice chipset-uri de pe piaţă. Acesta a fost folosit şi pe dispozitivele Honor Magic 2 şi Honor View 20 şi în ciuda faptului că oferă performanţă sub Apple A12 şi Snapdragon 855, este destul de puternic pentru a face faţă cerinţelor utilizatorilor în 2019. Pentru P30, Huawei va folosi 8 GB memorie RAM, în timp ce P30 Pro va trece direct la 12 GB.

Conform zvonurilor, Huawei P30 va beneficia de un jack de 3,5mm pentru căşti, în timp ce modelul „Pro” nu va oferi un astfel de port. Ambele telefoane vor folosi însă încărcare rapidă SuperCharge la 22,5W, nu la 40W precum modelul Mate 20 Pro, ceea ce sugerează performanţă la jumătate la nivel de viteză de încărcare faţă de flagship-ul din toamna trecută.

Huawei P30 – data de lansare

Sistemul de operare Android 9.0 va fi cosmetizat cu versiunea EMUI 9.1 a interfeţei, care va aduce noi îmbunătăţiri faţă de verisunea 9.0 lansată odată cu Huawei Mate 20. Lansarea dispozitivelor Huawei P30 şi Huawei P30 Pro este aşteptată înainte de sfârşitul lunii martie, însă acestea ar putea beneficia de o apariţie surpriză la MWC, unde Huawei va ţine o conferinţă de presă. Anul trecut, compania a prezentat la MWC laptop-uri şi tablete, telefoanele din seria P fiind rezervate pentru un eveniment dedicat care a avut loc câteva săptămâni mai târziu la Londra.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult