Huawei P30 Pro ar putea fi echipat cu ecran AMOLED produs de Samsung

18.03.2019
Huawei P30 Pro ar putea fi echipat cu ecran AMOLED produs de Samsung

Telefoanele Huawei de până acum au fost fie echipate cu panouri LCD pentru ecrane, fie cu panouri OLED produse de companii cu o capacitate mică de livrare de componente precum LG Display şi BOE. Se pare însă că începând cu modelul P30 Pro, Huawei ar fi putut atrage un nou partener, care poate să livreze cantităţi suficiente de display-uri: Samsung Display, liderul de piaţă şi cel care produce cele mai bune panouri de smartphone-uri din lume.

Conform unor informaţii neconfirmate care au apărut pe reţeaua de socializare Weibo, Samsung şi Huawei au acum o înţelegere prin care Samsung va livra display-uri OLED pentru noua serie de dispozitive high-end P30. Nu este clar dacă ambele modele vor avea ecrane Samsung, însă cel puţin P30 Pro va beneficia de un panou AMOLED produs în fabricile sud coreene. Având în vedere că acesta este un model cu margini curbate, probabil că Samsung ar fi alegerea cea mai bună, compania având deja experienţă de câţiva ani de livrat astfel de panouri pe modelele sale de top din seriile Galaxy S şi Note.

De fapt, vestea că Samsung ar putea fi producătorul de display-uri principal pentru Huawei nu este tocmai o surpriză. La lansarea lui Huawei Mate 20 Pro de anul trecut, utilizatorii au întâmpinat probleme cu panourile OLED livrate de către LG Display, acestea fiind afectate de o tentă verde pe margini, care nu era prezentă şi pe modelele care foloseau panouri BOE. Astfel, tranziţia la panouri Samsung de calitate înaltă ar fi următorul pas în evoluţia seriei de dispozitive premium de la Huawei.

În cazul în care aceste informaţii se dovedesc a fi adevărate, probabil că şi următorul model de top din seria Huawei Mate va primi acelaşi tratament. Totuşi în cazul telefoanelor pliabile, probabil că cele două companii nu vor colabora în niciun fel în viitorul apropiat, Samsung anunţând deja că are o capacitate mică de producţie a panourilor Infinity-Flex, putând livra doar un milion de unităţi de Galaxy Fold în anul 2019.

Nu este clar dacă Mate X foloseşte un panou produs de către BOE sau LG, însă ambele companii au prezentat concepte de display-uri pliabile în anii precedenţi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult