Huawei P30: cameră cu zoom avansată, mult spaţiu de stocare şi un design „ciudat”

06.03.2019
Huawei P30: cameră cu zoom avansată, mult spaţiu de stocare şi un design „ciudat”

Acum că ştim cam totul despre Galaxy S10, atenţia industriei se orientează spre următoarea lansare importantă din această primăvară: seria de smartphone-uri P30 de la Huawei. Compania a anunţat de câteva săptămâni lansarea noilor telefoane, însă abia acum începe să vorbească despre ele într-o manieră cât de cât oficială. Desigur, sunt destule informaţii despre Huawei P30 şi P30 Pro care încep să apară din ce în ce mai des şi din surse mai greu de verificat.

Huawei a lansat un nou teaser video pentru lansarea de la sfârşitul lunii martie, în care nu anunţă nimic cu adevărat nou. Vedem doar logo-ul P30 care apare pe ecran şi o formă generală a telefonului realizată 3D. Clipul menţionează faptul că noile telefoane Huawei sunt orientate în special spre capabilităţi foto avansate, ceva ce este valabil pentru toate dispozitivele high-end ale sale, fie că sunt integrate în seria P sau Mate.

Conform Android Central, Clement Wong, vice preşedinte al diviziei Global Product Marketing în cadrul Huawei, a confirmat faptul că seria P30 va beneficia de o cameră cu zoom avansată. Acesta nu o numeşte direct, însă spune că va beneficia de o tehnologie pe care nicio companie nu a mai integrat-o într-un smartphone până acum. Este posibil ca tehnologia pe care acesta o menţionează să fie chiar una de tip „periscop”, pe care am văzut-o în prototipurile OPPO în ultimii doi ani. În ciuda faptului că OPPO a adus această tehnologie în atenţia industriei, Huawei ar putea fi prima care va lansa un astfel de produs pe piaţă. Nu este clar însă dacă telefonul va beneficia de o cameră cu zoom 5 sau 10x.

Referitor la design-ul modelelor P30, Roland Quandt de la publicaţia WinFuture.de, cunoscut pentru leak-urile sale din trecut, a dezvăluit un secret de design pe care Huawei îl va folosi în construcţia telefoanelor. În partea de sus şi de jos, acestea vor fi complet plate, putând fi poziţionate pe o suprafaţă dreaptă în „picioare”, pentru captura de fotografii. Probabil că nu vor fi foarte mulţi care vor încerca această funcţie, întrucât suprafaţa de contact va fi mică, deci cea mai subtilă mişcare ar putea să dezechilibreze telefonul.

Nu în ultimul rând, cele mai recente zvonuri despre hardware-ul intern al dispozitivelor sugerează că acestea vor fi echipate cu mult spaţiu de stocare. Modelul P30 standard va fi livrat doar în variantă cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare, cu posibilitatea de a extinde spaţiul folosind un card Nano Memory proprietar, acelaşi format care a debutat cu Mate 20 Pro. P30 Pro va beneficia însă de 128, 256 sau 512 GB şi 8 GB memorie RAM. Şi modelul Pro va beneficia de slot Nano Memory. În cele din urmă, modelul P20 Lite ar putea fi primul model mid-range al companiei livrat cu 128 GB stocare internă.

Lansarea seriei Huawei P30 va începe foarte curând, întrucât varianta P30 Lite este aşteptată puţin mai repede decât lansarea celor două modele high-end. P30 şi P30 Pro vor fi prezentate însă în cadrul unui eveniment care va avea loc în Paris pe data de 26 martie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult