Huawei P30 Pro primeşte primul update. Acesta îmbunătăţeşte performanţa foto şi anumite probleme software

01.04.2019
Huawei P30 Pro primeşte primul update. Acesta îmbunătăţeşte performanţa foto şi anumite probleme software

Huawei P30 Pro va ajunge în magazine abia săptămâna viitoare, însă deja a fost lansat primul update de software pentru noul flagship. Acesta se concentrează pe îmbunătăţirea experienţei de utilizare şi nu adaugă funcţii nou sau noi elemente de interfaţă. Sistemul de operare Android 9.0 Pie rămâne la versiunea sa iniţială, iar interfaţa EMUI la versiunea 9.1, fiind mai degrabă vorba despre un pachet software „final”, faţă de cel intermediar care este livrat din fabrică.

Pachetul de download pentru update-ul EMUI 9.1.0.124(C431E4R2P2) ocupă 400 MB şi poate fi descărcat direct pe telefon folosind o conexiune de date. În ciuda faptului că părerile despre telefon au fost foarte pozitive, se pare că Huawei crede că poate îmbunătăţi şi mai mult experienţa software de pe noul său telefon de top.

La capitolul cameră foto, imaginile captate în anumite secenarii vor fi mai calitative, probabil Huawei modificând algoritmii de detecţie a scenelor folosind AI-ul. Anumite clipuri video pe Instagram erau redate într-un mod desincronizat, sunetul şi clipul video fiind redate decalat, iar noul update va corecta această problemă.

Alte îmbunătăţiri sunt făcute la nivelul tastaturii SwiftKey, livrată ca tastatură implicită, pentru aplicaţia e e-mail care nu putea să trimită anumite fotografii corect, în timp ce notificările pot fi acum afişate pe ecranul „always-on” chiar şi de la aplicaţii terţe, nu doar de la cele integrate în sistemul de operare. Chiar dacă nu s-a plâns nimeni până acum de senzorul de amprentă, Huawei spune că a îmbunătăţit şi performanţa acestuia.

Dacă plănuiţi să cumpăraţi un Huawei P30 Pro la lansare, ar fi indicat să faceţi acest update din prima zi, pentru a beneficia de o experienţă de utilizare mai bună. De asemenea, dacă vreţi un ceas Huawei Watch GT şi garanţie pentru sticla de pe ecran, probabil că ar fi o idee bună să faceţi pre-comandă atât timp cât aceasta încă este disponbilă în magazinele din România.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult