Huawei P40 Premium cu cinci camere foto ar putea fi modelul de top din noua serie de telefoane high-end

28.01.2020
Huawei P40 Premium cu cinci camere foto ar putea fi modelul de top din noua serie de telefoane high-end

Se pare că şi Huawei va aplica strategia celor de la Apple şi Samsung de a lansa câte trei smartphone-uri high-end începând cu seria P40, întrucât au început să apară primele detalii despre un al treilea model, superior lui P40 Pro numit P40 Premium. Acesta va fi un răspuns direct la modelul Galaxy S20 Ultra de la Samsung şi la iPhone 11 Pro Max, însă din primele informaţii se pare că va avea o cameră foto şi mai performantă decât modelul Pro, ceea ce ar sugera că Huawei se îndreaptă din nou către locul întâi în clasamentul DxOMark.

Evan Blass (@evleaks), a publicat săptămâna trecută pe contul său de Twitter o fotografie cu spatele unui Huawei P40 Pro care nu prea se încadra în descrierile pe care le-am primit până în acel moment. Se pare însă că nu era vorba despre varianta „Pro”, ci despre P40 Premium, un model superior, care din primele imagini se pare că va integra nu mai puţin de cinci senzori foto. Cel puţin asta sugerează noile imagini 3D realizate pe baza planurilor „oficiale” oferite producătorilor de accesorii.

Desigur, acesta nu va fi primul telefon echipat cu aşa ceva. Nokia 9 de anul trecut şi Xiaomi Mi Note 10 Pro i-au luat-o înainte, însă Huawei cu siguranţă că pregăteşte ceva diferit faţă de ceea ce am văzut în ultimele câteva luni. Pentru început, telefonul ar putea avea doar patru camere active, alături de o cameră 3D TOF pentru calcularea adâncimii. Apoi, sistemul de camere ar putea fi similar în funcţionalitate cu cel de pe Mate 30 Pro, adică un wide principal, un ultra-wide „CineCamera” pentru filmare, cameră cu zoom 5x cu obiectiv periscopic şi probabil o cameră macro dedicată, sau un modul zoom intermediar.

Din punct de vedere al design-ului, telefonul pare să se alinieze la noul „trend”, cu un dreptunghi proeminent pe partea din spate, unde camerele sunt aliniate pe două rânduri, cel din drepta incluzând şi blitz-ul LED. Pe partea din faţă, camerele frontale sunt încadrate într-un decupaj în colţul din stânga, asemeni fotografiilor reale pe care le-am văzut în trecut.

Un alt aspect interesant la acest model este că include şi sticla curbată în partea de sus şi jos, însă panoul OLED pare să fie curbat doar pe laterale. Din acest motiv, Huawei P40 Premium ar putea fi unul dintre cele mai „alunecoase” telefoane de pe piaţă.

Recapitulând, Huawei ar putea lansa în luna martie nu mai puţin de trei telefoane high-end din gama P40: modelul P40 standard (3 camere), P40 Pro (4 camere) şi P40 Premium (5 camere). La acestea vor fi adăugate probabil un model P40 Lite mid-range, cât şi un model de lux „Porsche Design”, care ar putea fi construit pe platforma hardware P40 Premium. Întrucât nu s-a schimbat nimic la nivelul sancţiunilor SUA, putem presupune că niciunul dintre aceste dispozitive nu va fi lansat cu Google Mobile Services pre-instalate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult