Huawei P40 Pro: primele impresii. Cea mai bună cameră de pe un telefon? VIDEO

27.03.2020

Huawei P40 Pro a fost anunţat ieri şi urmează să se lanseze pe 7 aprilie, însă deja telefonul a ajuns în redacţia Go4it. Acestea este unul dintre cele mai impresionante dispozitive mobile atunci când te uiţi peste lista de specificaţii, însă pentru a trage o concluzie asupra calităţii acestui dispozitiv vom avea nevoie de câteva zile de testare intensă pentru a ne forma o părere. Până atunci însă, iată primele impresii rezultate în urma unui „unboxing”.

Huawei dovedeşte încă odată că poate să realizeze hardware de top, asta după ce Huawei Mate 30 Pro era deja unul dintre cele mai arătoase dispozitive mobile de pe piaţă. Huawei P40 Pro vine cu un ecran curbat nu doar pe laterale, ci şi în părţile de sus şi de jos, cu o cameră proeminentă, dar foarte performantă, carcasă în culori foarte atrăgătoare şi cu tot ceea ce ţi-ai putea dori la nivel hardware.

Avem de a face cu un procesor Kirin 990 5G, 8 GB RAM şi 256 GB stocare internă, posibilitate de a ataşa fie două cartele SIM fizice, fie un SIM şi un eSIM (cartelă virtuală), încă are infraroşu şi beneficiază de încărcare foarte rapidă la 40W folosind adaptorul de priză din cutie. Pe lângă asta, se încarcă rapid şi la 27 W, ceva ce multe alte dispozitive mobile nu o fac.

Desigur, camerele foto sunt foarte importante pentru seria Huawei P, iar modelul P40 Pro vine cu un senzor principal de 50 megapixeli, cel mai mare de pe un smartphone de până acum, alături de un senzor ultra-wide „de cinema” de 40 megapixeli, şi un senzor de 8 megapixeli pentru camera cu zoom optic 5x.

Dacă la nivel hardware, Huawei reuşeşte să impresioneze, la nivel software, compania are mult de lucrat în următoarea perioadă. App Gallery încă nu este destul de bine dotat cu aplicaţiile uzuale, însă încep să apară din ce în ce mai multe soluţii şi alternative la serviciile pe care le foloseam din Google Play Store. Pentru restul există fie opţiunea de a descărca din surse alternative, fie opţiunea de a le folosi din browser, ca în cazul YouTube, de exemplu. Ce lipseşte cu adevărat de pe App Gallery este o alternativă serioasă la Google Maps, cea mai folosită aplicaţie de hărţi din lume.

Mai multe despre ce se află în cutia lui Huawei P40 Pro şi primele impresii despre telefon găsiţi în clipul video de mai sus.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video