Urmăreşte live lansarea Huawei P40 şi P40 Pro! Evenimentul „Visionary Photography” începe în curând

26.03.2020
Urmăreşte live lansarea Huawei P40 şi P40 Pro! Evenimentul „Visionary Photography” începe în curând

Astăzi, la ora 15:00 a României, Huawei va anunţa noile modele Huawei P40 şi P40 Pro, alături probabil de modele superioare în ediţii limitate sau speciale. Aşteptările sunt mari pentru acest eveniment, acestea fiind primele modele ale seriei de flagship-uri Huawei P care vin fără servicii Google pre-instalate, după ce modelele Mate 30 au fost primele din această familie de dispozitive care s-au lovit de astfel de probleme.

Ca în fiecare an, Huawei P este seria care inovează în domeniul fotografiei pe mobil. Astfel, este aşteptat un nou upgrade la acest capitol cu un modul de cameră adaptat la aşteptările şi cerinţei pieţei. Huawei conduce topul celor mai performante camere de telefon de câţiva ani deja, însă în ultima perioadă, avansul său tehnologic s-a dovedit a fi mai mic faţă de concurenţă. Atât Apple şi Samsung, cât şi alţi concurenţi precum Google, Xiaomi şi Oppo au reuşit să ofere modele cu camere foarte performante, care pot oferi rezultate similare sau chiar mai bune decât dispozitivele de la Huawei.

Având în vedere că numele evenimentului de lansare Huawei P40 este „Visionary Photography”, este clar că compania pregăteşte ceva nou în această direcţie. De altfel, şi zvonurile spun că vom avea parte de două dispozitive cu camere foarte performante, cu senzori pe format RYYB noi, cel principal ajungând la 50 de megapixeli, un upgrade de la cei 40 de pe modelele anterioare. Nu în ultimul rând, sunt aşteptate camere cu zoom optic de până la 10x şi o cameră „cinematică” similară cu cea de pe Huawei Mate 30 Pro.

Fiind vorba despre telefoane Huawei, sistemul de cameră va fi dezvoltat în parteneriat cu Leica, care va asigura design-ul pentru optica dispozitivelor mobile, cât şi profilurile de culoare pentru camera foto.

Cu siguranţă, Huawei are şi câteva surprize pe care ni le va prezenta, întrucât niciodată leak-urile nu reuşesc să dezvăluie tot ceea ce poate un telefon să facă. Fie că este vorba despre o componentă hardware nouă sau o funcţie software inovatoare, ne aşteptăm ca seria P40 să aducă ceva nou. Noi sperăm însă la mai multe aplicaţii uzuale pe App Gallery, magazinul proprietar de aplicaţii, care momentan nu include toate opţiunile pe care ni le-am dori.

În ultima vreme, compania încearcă să atragă dezvoltatori pe App Gallery, dar dezvoltă şi destule alternative pentru instalarea aplicaţiilor care nu sunt încă prezente acolo. AppSearch ar putea fi unul dintre serviciile pe care Huawei le poate anunţa în cadrul acestui eveniment, de exemplu, care va funcţiona prin intermediul unei aplicaţii care caută pe internet din surse reputabile aplicaţii de Android în format APK.

Veţi putea urmări live evenimentul Huawei P40 folosind player-ul YouTube de mai sus sau pe Facebook sau Twitter de pe conturile oficiale Huawei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult