Huawei P60 Pro, așteptat în primăvară cu specificații high-end, dar fără Snapdragon 8 Gen 2

19.01.2023
Huawei P60 Pro, așteptat în primăvară cu specificații high-end, dar fără Snapdragon 8 Gen 2

Zvonurile că Huawei ar putea lansa două serii de smartphone-uri la începutul anului 2023 păreau a fi cel puțin ciudate la momentul la care au început să circule online, însă fiind acum mai aproape de o posibilă lansare, acestea sunt completate cu informații noi. Se pare că Huawei se întoarce la vechile obiceiuri, care implică lansarea a două serii de smartphone-uri flagship pe an, prima fiind Huawei P60, care ar putea debuta în următoarele două luni.

Huawei P60 Pro ar putea fi lansat în martie

Compania a lansat seria Mate 50 cu doar câteva luni în urmă, aceasta continuând tradiția companiei de a livra camere performante într-un dispozitiv cu construcție premium. Chiar dacă între Mate 40 și P50 a trecut aproape un an și între P50 și Mate 50 au trecut peste un an, se pare că ne întoarcem la lansările din șase în șase luni, așa cum vedeam în programul de lansări Huawei de dinainte de restricțiile SUA.

huawei p60 pro leak

Seria P60 se pare că va debuta cândva în luna martie, cu un design surprinzător, dacă noile imagini pe care le vedem online se dovedesc a fi reale. Huawei adoptă în continuare o insulă în mare parte dreptunghiulară pentru P60 Pro, care folosește trei senzori, iar cel din centru este echipat cu un obiectiv mai mare și poziționat cumva central. Pentru a accentua probabil performanța acestui senzor, Huawei face chiar și obiectivul acestuia să iasă puțin din limitele insulei de camere.

Huawei P60 Pro este așteptat cu un chipset nu tocmai de ultimă generație, ci cu un Snapdragon 8+ Gen 1 de anul trecut, alături de un ecran de 6,6” cu panel OLED la 120 Hz și rezoluție 3.200 x 1.440 pixeli, primul upgrade după mulți ani în rezoluție, și trei senzori foto avansați: Sony IMX888 de 50 megapixeli pentru camera principală, Sony IMX858 de 50 megapixeli pentru ultra-wide și un OmniVision OV64B de 64 megapixeli pentru zoom. Acest lucru sugerează și că zoom-ul va fi probabil un 3x optic, nu 5x de tip periscopic. Funcția de diafragmă variabilă de pe Huawei Mate 50 Pro va fi păstrată și pe P60 Pro.

Huawei-P60-series-highlights

Cu un acumulator de 5.500 mAh și ncărcare la 100W pe cablu și 50W wireless, acesta ar putea fi unul dintre cele mai bune dispozitive la capitolul autonomie, mai ales când luăm în calcul optimizarea software de pe HarmonyOS care folosește AI pentru a prelungi durata de utilizare. Desigur, nu ne așteptăm să vedem acest telefon echipat cu tehnologie 5G.

Modelul Mate 60 este astfel așteptat abia la toamnă, cu un chipset nou, probabil Snapdragon 8 Gen 2, echipat tot cu modem limitat la 4G. Vor mai trece câțiva ani probabil până când Huawei va putea produce din nou procesoare proprietare pe procese de fabricație moderne, pentru a putea să integreze propriile modem-uri 5G, dezvoltate cu tehnologii proprii, fără a trebui să se supună restricțiilor altor state.

sursa: ThePhoneTalks

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult