Huawei scade comenzile de producţie pentru modelele de top P30 şi Mate 30

20.06.2019
Huawei scade comenzile de producţie pentru modelele de top P30 şi Mate 30

În ciuda faptului că nu a recunoscut încă oficial, în urma sancţiunilor SUA, Huawei pare să fi limitat producţia de smartphone-uri low-end şi mid-range care nu folosesc procesoare Kirin produse pe liniile sale de producţie. Publicaţia taiwaneză Digitimes anunţă acum o nouă scădere a comenzilor de producţie, de data aceasta pentru dispozitivele high-end, atât dintre cele lansate, cât şi pentru cele care urmează să fie lansate în viitorul apropiat.

Huawei a spus că a cumpărat în avans componente pentru a putea produce dispozitive în următoarea perioadă înainte ca SUA să includă compania pe Entity List, însă aceste rezerve nu vor ţine la infinit. Compania încearcă acum să limiteze şi impactul scăderilor în vânzări ale dispozitivelor sale, aşteptându-se în 2019 să scadă livrările pe piaţa internaţională cu o pondere între 40 şi 60%, adică între 40 şi 60 de milioane de unităţi în minus, faţă de proiecţii.

DigiTimes spune că modelele P30 şi viitoarele Mate 30 vor fi produse acum în cantităţi mai mici. Acestea sunt însă realizate folosind tehnologiile sale proprietare, precum cipurile Kirin şi modemurile 4G şi 5G (probabil pe Mate 30) Balong. Estimările din prezent spun că Huawei ar putea livra aproximativ 140-160 de milioane de smartphone-uri la nivel global, ceea ce ar putea face Huawei să coboare înapoi pe locul al treilea la nivel global, sub Apple şi Samsung.

Compania se află în acelaşi timp şi într-o situaţie ciudată, întrucât nu mai poate produce noi generaţii de cipuri Kirin, bazate pe arhitectura ARM în viitor. Modelul Kirin 985, care va debuta odată cu modelul Mate 30 Pro nu va fi însă afectat de sancţiuni, întrucât compania a obţinut licenţele necesare pentru acesta înainte de sancţiuni.

Având în vedere câte variabile sunt la mijloc şi câte lucruri s-ar putea schimba până la lansarea generaţiei Mate 30, este prea devreme să ne putem pronunţa referitor la viitorul acestor modele pe piaţa din vest. Cel mai probabil, acestea nu vor primi certificare Android în cazul în care SUA nu scoate Huawei de pe Entity List în august. De asemenea, lansarea cu HongMeng OS nu pare realizabilă, întrucât Huawei spune că cel mai devreme, acest sistem de operare ar putea fi lansat în vest peste 9 luni, cam în aceeaşi perioadă cu lansarea modelelor P40.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult