Huawei transformă Petal Maps în alternativă Google Maps, adăugând suport pentru planificarea rutei

10.02.2021
Huawei transformă Petal Maps în alternativă Google Maps, adăugând suport pentru planificarea rutei

Huawei a lansat Petal Maps în luna octombrie 2020, promițând că acesta va oferi o alternativă viabilă pentru Google Maps, dispărut de pe produsele companiei odată cu restul pachetului de servicii Google.

În mod previzibil, aplicația nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, ambițiile Huawei pentru lovindu-se de scepticismul utilizatorilor obișnuiți cu soluțiile deja familiare oferite de Google.

Noua funcție Route Planning este disponibilă pentru plimbări cu bicicleta, călătorii folosind transportul public sau cu autoturismul, complementând rutarea automată cu sugestii de trasee alternative și estimări pentru durata călătoriei.

Huawei precizează că opțiunile pentru orarele de plecare, rutele stop-by-stop și estimările pentru timpii de sosire a mijloacelor de transport în comun sunt deja active pentru utilizatorii Petal Maps din anumite regiuni.

Huawei Petal Maps

Deocamdată, lista țărilor în care informațiile în timp real pentru servicii de transport public sunt deja disponibile cuprinde un total de 16 regiuni, printre care Australia, Belgia, Canada, Olanda și Franța. În plus față, funcția de planificare a rutelor Petal Maps oferă și trasee pentru ciclism, disponibile inițial în 11 țări, cu planuri de extindere la mai multe regiuni.

Pentru a profita de opțiunile extinse pentru planificarea traseului, posesorii de telefoane Huawei trebuie doar să instaleze din App Gallery cea mai recentă versiue Petal Maps. Printre facilitățile oferite se mai numără și posibilitatea de a salva anumite locații prin sincronizare cloud, pentru acces rapid la ruta de navigare, Hărți 3D interactive (cu suport pentru gesturi de panoramare, înclinare și zoom) și informații despre trafic în timp real.

O altă adiție interesantă este Air Gestures, o funcție suportată prin hardware de telefoanele Huawei, permițând aplicarea de comenzii zoom prin simpla trecere a palmei prin fața ecranului. Nu în ultimul rând, toate schimburile de date asociate aplicației Petal Maps se fac prin conexiune criptată end-to-end cu serverele Huawei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult