Huawei Y8p: ecran OLED, cameră de 48 megapixeli la preț de buget

19.05.2020
Huawei Y8p: ecran OLED, cameră de 48 megapixeli la preț de buget

Spre diferență de telefoanele din seriile P, Mate sau chiar Nova, modelele de bază din gama Y a companiei nu primesc atât de multă atenție. De multe ori ne trezim cu aceste modele direct pe rafturile magazinelor, în ciuda faptului că acestea ar merita probabil o mențiune, având în vedere că sunt dispozitivele cele mai accesibile și nu sunt deloc echipate cu hardware slab. În aceeași situație se regăsește și modelul Huawei Y8p, un dispozitiv mid-range echipat cu o cameră interesantă și care va intra în ofertele magazinelor la un preț foarte interesant.

Huawei Y8p: încă un „rebranding” din China

Modelul Y8p de la Huawei a apărut pe site-ul companiei dintr-o dată, fără un anunț oficial. Acesta beneficiază de o carcasă și hardware similar cu Enjoy 10s, un model din China, deci putem presupune că este vorba despre același dispozitiv, cu un nume nou.

Vorbim despre un ecran OLED de 6,3” cu rezoluție Full HD+, senzor de amprentă în ecran și configurație bazată pe chipset-ul Kirin 710F, 4 sau 6 GB memorie RAM și 128 GB stocare internă. Pentru un dispozitiv de medie, acesta este foarte bine dotat. Din păcate, Huawei insistă să folosească carduri proprietare Nano Memory, care au capacitate de maximum 256 GB. Acumulatorul de 4.000 mAh se încarcă rapid prin USB-C la (doar) 10W, iar acesta este unul dintre telefoanele care încă nu renunță la jack-ul de 3,5mm pentru căști.

Cel mai interesant aspect al lui Huawei Y8p model este însă camera foto. Acesta integrează un sistem cu trei senzori, însă cel principal este foarte neobișnuit. Vorbim despre un senzor „SuperSpectrum” de 48 megapixeli cu pixeli pe format RYYB (red, yellow, yellow, blue), similar cu formatul folosit pe modelele P și Mate de top. Acesta va putea capta astfel mai multă lumină, fiind capabil inclusiv de fotografii nocturne asistate de AI în modul Super Night Mode.

Huawei Y8p camera

Celelalte două camere sunt mai puțin atractive, însă: un senzor de 8 megapixeli cu obiectiv ultra-wide și o cameră de 2 megapixeli pentru profunzime. Pe partea din față, camera frontală folosește un senzor de 16 megapixeli.

Desigur, Huawei Y8p, la fel ca și toate celelalte telefoane modelele noi Huawei lansate în ultimul an, este livrat cu un software fără Google Mobile Services. Acesta beneficiază de un sistem de operare Android 10 cu interfața EMUI 10.1 și acces la magazinul AppGallery, însă nu și la Google Play Store, aplicațiile Google și serviciile acestei companii.

Specificații

  • Display: 6,3”, FHD+, OLED
  • Procesor: Kirin 710F (octa-core)
  • RAM: 4/6 GB
  • Stocare: 128 GB
  • Cameră: 48MP wide (RYYB) + 8 MP ultra-wide+ 2 MP adâncime
  • Cameră frontală: 16 MP
  • Card: da, Nano Memory până la 256GB
  • Baterie: 4.000 mAh, încărcare rapidă la 10 W
  • Dimensiuni: 157,4 x 73,2 x 7.8 mm
  • Greutate: 163 g
  • Altele: dual-SIM, amprentă în ecran, jack 3,5 mm

Preț și data de lansare

Huawei Y8p a fost listat pe site-urile Huawei Belarus și Myanmar momentan. Prețul este de aproximativ 245 de euro după conversie, deci probabil că va ajunge în magazinele europene la un preț de pornire de 249 euro. Lansarea este programată pentru data de 29 mai, iar cei care fac precomandă în această perioadă primesc și un Huawei Band 4 Pro gratuit în regiunile în care telefonul este disponibil.

(via GSM Arena)

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult