Iată cum rezolvă Apple problema limitării de performanţă cu iOS 11.3

Iată cum rezolvă Apple problema limitării de performanţă cu iOS 11.3

iOS 11.3 va aduce mult aşteptata soluţie la problema încetinirii iPhone-urilor mai vechi, Apple plănuind integrarea unor opţiuni software care vor putea dezactiva limitarea artificială. Acum că versiunea Beta 2 a actualizării software a fost lansată pentru dezvoltatorii de aplicaţii, avem şi primele imagini despre noile meniuri care au apărut în secţiunea „Baterie” din setările telefonului şi despre cum vom putea dezactiva această „funcţie”.

În meniul Baterie, alături de setările pentru afişarea procentajului în partea de sus a ecranului şi a modului  de funcţionare economic apare un nou tab numit „Battery Health”. Acest meniu este marcat ca software „beta”, deci cel mai probabil, anumite funcţii ale sale nu sunt testate pe îndelete. Aici este afişată „sănătatea” bateriei, procentajul reprezentând câtă energie din capacitatea originală poate înmagazina acumulatorul din telefon.

Mai jos apare însă opţiunea pe care utilizatorii de iPhone o aşteptau cu mare interes, numită „Peak Performance Capability”. Aceasta oferă informaţii despre starea telefonului, spunând dacă este în regulă sau dacă au apărut probleme. Se pare că limitarea performanţei apare doar dacă telefonul se stinge atunci când încearcă să îndeplinească anumite acţiuni,  iar dezactivarea sa este posibilă numai după ce acest eveniment se întâmplă. Odată dezactivată, limitarea nu poate fi reactivată decât dacă telefonul se stinge iar din cauze similare. Tot acest meniu va anunţa utilizatorii dacă bateria s-a degradat atât de mult încât necesită să fie schimbată.

Există discuţii care sugerează că Apple va rambursa diferenţa de cost între preţul vechi (79 dolari) şi preţul nou de schimbare a bateriei (29 dolari), tuturor celor care au plătit preţ întreg înainte ca programul cu discount să intre în vigoare. Aceste opţiuni vor fi disponibile pentru toţi utilizatorii de dispozitive din familiile iPhone 6, SE, 6S şi 7. De asemenea, Apple susţine că utilizatorii de iPhone 8 şi iPhone X nu vor fi afectaţi de limitarea performanţei în viitor, întrucât hardware-ul lor este realizat la standarde mai noi, care ar trebui să nu întâmpine astfel de probleme.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult