Imagini cu Nokia 808 PureView şi noi detalii tehnice

06.04.2012
Imagini cu Nokia 808 PureView şi noi detalii tehnice

Nokia 808 PureView, faimosul smartphone echipat cu o cameră foto de 41 MP a fost surprins din nou în imagini, de data aceasta oficiale.

Nokia 808 PureView

Creaţia celor de la Nokia se prezintă cu un design destul de reuşit, chiar dacă grosimea carcasei şi aspectul finisajelor din plastic nu sunt chiar la nivelul competiţiei. Telefonul este până la urmă adresat unui segment aparte de utilizatori, interesaţi în primul rând de abilităţile pentru fotografie şi nu neapărat o construcţie suplă şi stilată.

Nokia 808 PureView

Dacă ne luăm după aspectul exterior, Nokia 808 PureView poate fi o apariţie înşelătoare, dar sub capotă se ascunde un hardware puternic, cu excelente abilităţi pentru multimedia. Spre exemplu, fişierele audio stocate în memoria internă de 16 GB a telefonului (extensibilă la 32 GB prin ataşarea unui card microSD) pot fi redate în format surround Dolby Digital Plus 5.1, pe televizor sau sistemul audio Home Theater conectat la ieşirea HDMI. De asemenea, prezenţa certificării Dolby Headphone promite o experienţă audio convingătoare şi la folosirea unui set de căşti.

Nokia 808 PureView

Nokia laudă noul 808 PureView şi pentru abilităţile de filmare, precizând că este primul dispozitiv capabil să înregistreze cu sunet fără distorsiuni, obţinut la un nivel de sensibilitate superior auzului uman. În teorie, asta permite utilizatorilor să capteze detalii audio care merg peste nivelul auzului uman, completând calitatea imaginilor filmate cu ajutorul super-camerei foto.

Nokia 808 PureView

Cât despre camera foto, Nokia admite că pozele nu sunt salvate chiar la rezoluţie e 41 MP, ci sunt redimensionate cu ajutorul unui procedeu numit oversampling, capabil să combine până la şapte pixeli într-unul singur. Imaginile astfel obţinute au o rezoluţie efectivă de aproximativ 5MP, dar prezintă mult mai puţin zgomot de fundal şi distorsiuni, rezultând un nivel de calitate aparent de până la trei ori mai mare decât al unei poze obişnuite. Teoretic, putem face zoom într-o astfel de imagine până la cel puţin factor 3X, fără a sesiza o scădere notabilă a nivelului de detaliu.

Nokia 808 PureView

Petru a face posibilă obţinerea acestor imagini, Nokia 808 PureView este echipat cu un procesor la 1.3 GHz şi 512 MB memorie RAM. Sistemul de operare livrat este Symbian Belle.

În imagini mai putem observa prezenţa unui buton dedicat pentru poze, clapetă pentru volum şi ajustarea funcţiei zoom, respectiv buton pentru blocarea ecranului. Alături de camera foto poate fi observat un blitz generos dimensionat şi un decupaj pentru difuzorul extern.

Nokia 808 PureView

În partea superioară avem conectorul pentru căşti cu mufă jack 3.5 mm, conector microUSB şi ieşirea HDMI, ascunsă sub un căpăcel de protecţie.

Ecranul de 4 inch cu rezoluţie 360×640 pixeli este protejat de un scut din sticlă minerală, cu finisaj curbat şi formă ce urmează îndeaproape conturul carcasei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult