Imagini detaliate cu iPhone XI Max, primul telefon cu trei camere de la Apple. Aşa ar putea arăta modelul final

05.02.2019
Imagini detaliate cu iPhone XI Max, primul telefon cu trei camere de la Apple. Aşa ar putea arăta modelul final

Având în vedere că iPhone-urile îşi păstrează liniile de design pentru mulţi ani, este uşor de intuit cum va arăta următorul model în comparaţie cu cel din anul precedent. iPhone X a fost ultima schimbare majoră de design pentru Apple, modelele din viitor urmând să aplice acest şablon pentru modelele din viitorul apropiat. Se pare însă că iPhone XI Max ar putea să „remixeze” puţin formula, cu o cameră nouă şi un notch mai mic, iar Phone Arena a realizat câteva imagini 3D bazate pe informaţiile disponibile pentru a ne prezenta cum ar putea să arate noul flagship Apple din 2019 înainte ca acesta să fie anunţat.

Imaginile sunt realizate pe baza fotografiilor care au ajuns de curând pe internet, dar şi folosind planuri în CAD neoficiale, cu dimensiuni similare cu cele ale lui iPhone XS Max. Conform imaginilor, noul telefon Apple va beneficia de un sistem cu trei camere, poziţionat pe partea din spate pe centru, deasupra logo-ului Apple. Camerele par să fie similare cu cele de pe iPhone XS şi XS Max, cu menţiunea că blitz-ul din centru este acum transformat înntr-unul circular, iar în interiorul său este găzduit un al treilea senzor.

 Zvonurile spun că acesta ar putea fi un senzor Time-of-Flight, care va îmbunătăţi semnificativ capabilităţile AR şi probabil VR ale platformei iOS, în timp ce noi efecte video şi foto vor fi posibile cu ajutorul său. Probabil că cel mai mult va avea de câştigat un eventual mod portret asistat de o astfel de cea de-a treia cameră şi de AI, putând separa mult mai bine subiectul de fundalul înceţoşat.

Galerie foto

Notch-ul pare să fie semnificativ mai mic, însă în continuare prezent. Întrucât a pornit în această direcţie şi a investit mulţi bani în tehnologia din spatele senzorului True Depth, Apple nu mai poate să dea înapoi acum. Face ID va rămâne principalul sistem de securizare al dispozitivului, însă tehnologia pare să fi fost micşorată pentru a putea scădea dimensiunile decupajului din ecran. Tot aici sunt găzduite şi camera frontală şi un difuzor pentru apeluri.

În rest, telefonul pare să beneficieze de un design similar cu cele deja lansate. Avem o ramă din oţel, sticlă pe ambele părţi şi butoanele poziţionate în locurile bine cunoscute. Imaginile prezintă şi o posibilă temă întunecată a sistemului de operare, care ar putea fi integrată în iOS 13, versiune care va fi lansată odată cu noua generaţie de smartphone-uri.

Desigur, este foarte devreme acum pentru a putea şti cu certitudine cum va arăta un smartphone care se lansează abia în luna septembrie, multe schimbări putând apărea pe parcursul procesului de dezvoltare. Până acum însă aceste imagini par cele mai convingătoare, iar sursele acestora par a fi de încredere.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult