În timp ce mulţi producători anunţă actualizări la Android 9.0 Pie, LG abia aduce Android Oreo pe câteva modele

24.08.2018
În timp ce mulţi producători anunţă actualizări la Android 9.0 Pie, LG abia aduce Android Oreo pe câteva modele

Android 9.0 Pie a fost lansat de curând, iar multe companii încep să promite actualizări la noua versiune, însă alţi producători precum LG încă nu şi-au adus toate telefoanele la versiunea lansată anul trecut, versiunea 8.0 Oreo. Din acest motiv, producătorul sud coreean nici măcar nu vorbeşte încă despre o posibilă actualizare la noul Android, ci abia acum începe să lanseze pachete software care să aducă cât de cât la zi telefoane puţin mai vechi.

Cele două smartphone-uri vizate de actualizarea la Android 8.0 Oreo (nu 8.1) sunt LG V20, lansat în toamna lui 2015 şi modelul mid-range Q6, lansat în vara anului trecut. Acestea au început deja să primească update-ul OTA în Coreea de Sud, regiunea care primeşte întotdeauna prima software nou, în timp ce dispozitivele vândute în restul lumii urmează să primească acces în săptămânile care urmează.

Printre îmbunătăţirile promiste de Android Oreo pe noile dispozitive se numără funcţii precum „picture-in-picture”, password autofill, canale de notificări şi o mai bună optimizare a consumului de baterie. Modelul LG Q6 primeşte şi suport pentru formatul audio DTS:X 7.1 cu 3D surround, cât şi o funcţie mai „kitschoasă” care aprinde blitz-ul LED de pe spate în ton cu muzica redată.

De asemenea, modelele LG G6 şi G7 ThinQ primesc actualizări software care îmbunătăţesc performanţa camerelor. Funcţia Bright Camera, care foloseşte algoritmul de AI ThinQ pentru a îmbunătăţi fotografiile realizate în lumină slabă, va fi disponibilă de acum şi pe LG G6, în timp ce noul G7 ThinQ va putea integra funcţia de stickere AR în fotografii şi filmări.

Ne aşteptăm însă să vedem veşti oficiale referitoare la actualizarea Android 9.0 Pie din partea LG, modelele vizate fiind cel mai probabil G6, V30, G7, V35 şi probabil următorul V40, care urmează să fie anunţat în acestă toamnă. Având în vedere cât timp a trecut pentru actualizarea la Oreo a dispozitivelor V20 şi Q6, acest anunţ ar putea veni abia în 2019.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult