Încă un OnePlus a explodat, de data aceasta modelul Nord CE. FOTO

11.01.2022
Încă un OnePlus a explodat, de data aceasta modelul Nord CE. FOTO

Fanii OnePlus care sperau că veștile despre combustia spontană a câtorva telefoane Nord2 au vizat doar un anume lot de telefoane cu probleme la baterie au acum noi motive de îngrijorare, un exemplar OnePlus Nord CE luând foc într-un incident similar.

Spre deosebire de experiența avută de Samsung cu seria Galaxy Note7, vestea că un telefon OnePlus Nord2 ar fi explodat subit în buzunarul unui utilizator din India, lăsând o rană de dimensiuni mari în zona piciorului, a reușit cumva să treacă fără prea multe urmări pentru producătorul chinez. Urmând incidentului raportat în luna august 2021, un alt exemplar Nord 2 vândut în Turcia a luat foc în geanta transportată pe ghidonul bicicletei, utilizatorul nu chiar atât de ghinionist scăpând doar cu o sperietură.

Sugerând că producătorul OnePlus nu a făcut mare lucru în ce privește investigarea și îndepărtarea cauzei pentru problemele sus-menționate, un alt incident raportat tot din India pune din nou sub semnul întrebării siguranța telefoanelor OnePlus.

oneplus nord2 ce explodat ars

Lansat în luna iunie 2021, exemplarul One Plus Nord CE avea (potrivit proprietarului) aproximativ 6 luni vechime, rezultând că momentul achiziționării a fost cu puțin timp înainte de incidentele raportate la seria Nord2. Fără a cunoaște în detaliu situația stocurilor de telefoane OnePlus de la momentul respectiv, putem deduce că la sursa neplăcerilor s-ar putea afla un lot de acumulatori ce au ajuns în echiparea mai multor modele de telefoane OnePlus comercializate în vara anului trecut.

Deocamdată, singura rezolvare concretă oferită de OnePlus vizează strict proprietarul pe nume Dushyant Goswami, contactat în timp record pentru colectarea și înlocuirea gratuită a telefonului carbonizat. Aparent, parte din înțelegere a fost și înlăturarea postării distribuite pe Twitter, conținând și imaginile care au fost între timp salvate și redistribuite pe alte canale media. Și de această dată incidentul nu s-au soldat cu rănirea proprietarului, care a reușit să scoată telefonul purtat în buzunarul de la piept încă de la manifestarea primelor simptome. Însă judecând după starea în care arată telefonul ars, putem deduce că dacă se producea în circumstanțe diferite se putea ajunge cu ușurință la răni grave și pagube materiale majore (ex. incendierea locuinței).

”Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin. Ieri, la ora 20.00, echipa Oneplus m-a sunat și mi-a promis că vor trimite o nouă unitate până marți”, se arată într-un alt tweet șters.

Momentan, OnePlus nu pare să considere acest incident o problemă destul de gravă pentru a scoate telefonul de la vânzare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult