Samsung Galaxy S20 și Note 20 au probleme cu funcția de încărcare wireless

12.11.2020
Samsung Galaxy S20 și Note 20 au probleme cu funcția de încărcare wireless
foto: samsung

Să pare că ultima actualizare de firmware trimisă de Samsung posesorilor de telefoane Galaxy S20 și Note 20 a avut consecințe neprevăzute asupra funcției de încărcare wireless.

Nu este clar dacă Samsung a adus modificări directe sistemului de încărcare wireless de pe telefoanele Galaxy S20 și Note 20, sau simptomele reclamate de utilizatori sunt consecința unor intervenții nereușite ce vizau alte aspecte ale platformei Android. Cert este că numărul nemulțumiților crește constant, reclamațiile apărând atât pe forumul Samsung pentru suport tehnic, cât și pe alte platforme precum xda-developers.

Potrivit descrierilor oferite, telefoanele au încetat pur și simplu să mai accepte încărcarea folosind anumite modele de adaptoare wireless. Altfel spus, dacă folosești un adaptor de încărcare wireless livrat de Samsung, nu vei avea probleme.

Presupusul defect se manifestă prin întreruperea procesului de încărcare la câteva secunde după așezarea telefonului, procesul fiind reluat la nesfârșit cu același rezultat.

încărcare wireless

Cauza exactă pentru neplăcerile întâlnite nu este cunoscută, fiind suspectat atât un patch firmware distribuit în luna septembrie, dar și revizia pentru luna octombrie. Cert este că sunt afectate în mod aproape exclusiv modelele Galaxy S20 și Note 20.

Printre soluțiile încercate de utilizatori se numără repornirea telefonului, ștergerea manuală a partiției cache și chiar resetarea telefonului la setările de fabrică. Cert este doar că niciuna dintre rezolvările încercate nu a dat roade. Mai mult, fenomenul pare să capete amploare odată cu trecerea timpului, însă fără a cuprinde majoritatea telefoanelor aflate în circulație.

Deși, nedemonstrat cu dovezi concrete, este posibil ca problemele întâmpinate de unii posesori de telefoane Galaxy S20 și Note 20 să aibă la origine un defect de natură hardware. Rămâne de văzut cum va evolua situația în săptămânile și lunile următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult