Inconspicuous Mode, Microsoft brevetează telefoanele mai discrete

18.01.2013
Inconspicuous Mode, Microsoft brevetează telefoanele mai discrete

Un ton de apel stupid sau un ecran aprins la luminozitatea maximă sunt unele dintre cele mai deranjante situaţii care pot surveni  într-o sală de cinematograf, teatru sau alte locuri similare, unde discreţia şi liniştea ar trebui să fie tabuuri. Telefoanele mobile au avut dintotdeauna un mod de lucru tăcut sau profiluri de sunet care pot fi particularizate, însă deoarece aceste incidente încă se întâmplă, presupunem că nu sunt suficiente.

Acelaşi lucru l-a presupus şi Microsoft, compania brevetând o tehnologie care ar putea face din aceste incidente ceva de domeniul trecutului. Denumită Inconspicuous Mode, aceasta este un sistem inteligent care foloseşte modulul GPS, senzorul de luminozitate sau camera foto şi microfonul pentru a descoperi atât locul în care se află proprietarul terminalului, dar şi natura activităţii efectuate în acest moment. În funcţie de situaţie, aplicaţia pentru control va putea reduce volumul tonurilor de apel, luminozitatea ecranului sau modul de afişare a unor informaţii.

Ideea utilizării modulului GPS nu este nouă, aplicaţiile pentru controlul bazat pe localizare (geofencing) existând de multă vreme, dar Microsoft va folosi nu doar locurile definite de utilizator, ci şi alte puncte de interes public. În plus, ideea combinării acestor informaţii cu analiza luminozităţii şi zgomotului mediului ambiant permite o adaptabilitate mai mare, un terminal putând ieşi din acest mod de lucru atunci când vă aflaţi, de pildă, pe culoarul unui cinematograf şi nu în interiorul sălii.

Brevetul a fost depus în iulie 2011 si aprobat de data de 10 ianuarie 2013, însă când şi dacă vom vedea această tehnologie la lucru sunt întrebări la care nu putem răspunde.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News