India vrea să interzică vânzarea de telefoane chinezești ieftine

09.08.2022
India vrea să interzică vânzarea de telefoane chinezești ieftine
foto: Mint

India are deja politici care să descurajeze importul de produse din China, însă o nouă lege ar putea să afecteze direct ceea ce vor găsi cei interesați de smartphone-uri de buget la raft. Autoritățile indiene iau în calcul interzicerea comercializării de smartphone-uri de buget de origine chineză, adică cele care vând cele mai mari volume pe această piață. Aceasta pare să fie o încercare de a încuraja producția locală, lăsând piața de telefoane premium în continuare liberă pentru dispozitive din China.

Autoritățile indiene încearcă să încurajeze producția locală

Conform Bloomberg, India lucrează la un proiect de lege în urma căruia toate telefoanele mai ieftine de 12.000 de rupii (aproximativ 150 de dolari), ar fi interzise pentru comercializare în magazinele locale, dacă sunt produse în China. În consecință, aceste dispozitive, de valoare mică, ar putea fi produse în fabricile din India, mai multe branduri de smartphone-uri având deja o prezență locală în zona de producție. Inclusiv Apple dezvoltă smartphone-uri în India.

Prin această mișcare, brand-uri care domină piața de smartphone-uri din India, precum Realme și Xiaomi, ar putea avea afacerile grav afectate în această regiune. Samsung și Apple ar rămâne însă neafectate.

Acesta este doar un nou „episod” al conflictului dintre India și China. Cele două țări din Asia au avut chiar și conflicte directe, în care soldații ambelor părți s-au luptat la graniță, însă cele mai multe confruntări din ultimii ani au fost pe plan economic. De exemplu, bunurile din China sunt taxate mai mult decât cele de import din alte țări, lucru care a afectat chiar și producția locală de iPhone-uri, care folosesc componente și materiale de origine chineză.

Prin această mișcare, autoritățile doresc să încurajeze mai multe companii, poate chiar și unele de origine chineză, să mute o parte din producție din China în India.

sursa: Bloomberg, foto

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult