iOS 13.2 are o problemă gravă: închide agresiv aplicaţiile din fundal

01.11.2019
iOS 13.2 are o problemă gravă: închide agresiv aplicaţiile din fundal

iOS 13 pare să fie un pas înainte pentru platforma mobilă de la Apple la nivel conceptual, însă la nivel de experienţă de utilizare se pare că acesta dă mai multe bătăi de cap decât ar trebui. După recentul update la iOS 13.2, mai mulţi utilizatori au început să se plângă de modul în care Apple gestionează memoria RAM în sistemul său de operare mobil, întrucât aplicaţiile sunt închise mult prea agresiv atunci când sunt în fundal decât o făceau înainte.

După actualizarea la iOS 13.2, din ce în ce mai mulţi utilizatori se plâng de progres pierdut după ce au trecut de la o aplicaţie la alta. De exemplu, simpla acţiune de a muta între aplicaţia de e-mail în care scriai un mesaj şi o aplicaţie de muzică, pentru a schimba melodia, poate duce la pierderea mesajului pe care îl scriai. Acest lucru nu se întâmpla în versiunile precedente ale iOS 13 şi nici în variantele mai vechi pe dispozitivele cele mai puternice.

Ne-am aştepta de la modele precum iPhone 6S sau SE, livrate cu doar 1 GB memorie RAM să păţească aşa ceva, dar nu de la noile modele iPhone 11, cu 4 GB, care nu făceau aşa înainte de update. Se pare că Apple a schimbat ceva la modul în care sistemul de operare gestionează memoria RAM sau nu a luat în calcul anumiţi factori ai update-ului, precum noile funcţii din aplicaţia de cameră, care necesită mai mult RAM decât în trecut.

Anumiţi dezvoltatori spun că au găsit deja soluţii pentru a-şi păstra aplicaţiile în fundal, însă acestea folosesc „trucuri” precum conexiuni constante la internet sau GPS, care duc la consum mai mare de baterie şi renunţă practic la avantajul sistemului de operare iOS care poate gestiona inteligent resursele şi conexiunile.

Problema din iOS 13.2 afectează cam toate aplicaţiile, de la YouTube, care nu poate ţine minte unde a rămas clipul, pornind de la început totul, până la browser-ul implicit Safari, care reîmprospătează pagina atunci când te întorci la ea din altă aplicaţie.

Cel mai probabil, Apple va reveni cu un update software pentru a corecta această problemă, de care nu par să fie afectaţi toţi utilizatorii, întrucât plângerile online sunt momentan limitate în număr. Având în vedere însă viteza cu care Apple a lansat update-uri în ultima vreme, ne putem aştepta la un răspuns oficial foarte curând.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult