iOS 6.1 a fost lansat, lista de îmbunătăţiri este foarte scurtă

29.01.2013
iOS 6.1 a fost lansat, lista de îmbunătăţiri este foarte scurtă

Apple a lansat ieri seară actualizarea 6.1 pentru platforma software iOS, aceasta aducând însă puţine îmbunătăţiri şi oferind facilităţi care nu sunt utile utilizatorilor din România. Faţă de actualizarea 5.1, care a adus suficiente noutăţi pentru versiunea majoră 5.0, iOS 6.1 este doar o versiune menită să îmbunătăţească compatibilitatea LTE şi să repare o serie de vulnerabilităţi.

iOS 6.1 extinde suportul LTE pentru 36 de operatori din 17 ţări, România nefiind însă inclusă pe listă, această facilitate fiind oferită utilizatorilor terminalului iPhone 5 şi tabletelor iPad 4th generation şi iPad Mini, cei care folosesc iPad 3rd generation fiind limitaţi de suportul redus LTE al modemului folosit de Apple. Orange România a comunicat însă că odată cu iOS 6.1 va oferi suport LTE pentru pentru iPad 4th generation şi iPad Mini, dar nu şi pentru iPhone 5, deci este posibil ca lista Apple să fie incompletă în acest moment.

Pe lista noutăţilor software intră integrarea în cadrul Siri a posibilităţii de achiziţionare a biletelor de film prin Fandalgo, facilitate limitată la teritoriul Statelor Unite, şi posibilitatea de descărcare şi ştergere individuală a pieselor audio descărcate prin iTunes Match, opţiune care a existat în iOS 5 dar a dispărut din iOS 6 până la această nouă versiune.

iOS 6.1 aduce îmbunătăţiri şi întăreşte securitatea la nivelul nucleului sistemului de operare şi a modulelor WebKit, StoreKit şi Identity Services, eliminând şi o breşă de securitate descoperită în cadrul driverelor wireless Broadcom care a afectat modelele iPhone 3GS şi iPhone 4, iPod Touch 4th generation şi iPad 2.

Lista noutăţilor minore mai cuprinde posibilitatea de ştergere a codurilor de identificare folosite de furnizorii de publicitate, opţiune disponibilă în meniul General.About/Advertising, şi mici cosmetizări de interfaţă, cum ar fi redesenarea butoanelor pentru controlul redării audio în Lock Screen.

Conform Apple, din cele 600 de milioane de produse Apple care rulează iOS, jumătate folosesc cea mai nouă versiune majoră a sistemului de operare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News